究竟Sunny有幾多打手?

302 回覆
889 Like 243 Dislike
我知stop making on99 famous,但佢真係好多打手好撚煩

之前幾次有KOL俾人反都會有d comment話乜嘢Sunny哥哥好d求復出
今日佢出片又有d comment講咩"起碼佢冇搞到人自殺"..."起碼佢黃"乜乜
的確佢冇微辣咁撚過份,但根本冇需要比較,唔係一個差就第二個好好,就可以出嚟再呃錢

如果大家唔記得
1. 佢係呃細路錢
佢本身觀眾係講緊七八年前已經係小學雞群,當時佢已經係咁教人點襯衫買supreme
做乜撚潮流大帝,之後有人出片話佢,佢就好撚醒咁話自己根本冇叫人買 剩係分享自己
今次直頭係叫人支持佢NFT,幾年後仲係小學雞為主youtuber叫人課金仲唔限年齡
仲撚衰係道歉片話係description box加咗句嘢提醒人 咁盡責咁有愛心

2. 佢呃鳩觀眾賣大陸嘢
唔係話黃唔黃,大唔大陸,係佢平時塑造到自己型像係咁本土 咁撐小店
特登喺上面搞平貨再運落嚟,我冇撚買過唔知幾錢,早一兩年先俾人踢爆食水深
呢個係誠信同人格問題嚟

3. 扮道歉
呢頭道歉,嗰頭係Discord群鬧鳩觀眾 又唔知乜嘢叫人食樹皮
根本冇當你班人係觀眾 純粹係搖錢樹

咁我想問,今日佢做gym好大隻呃唔到人ok,佢冇搞到人自殺ok
但係關佢原來d關公咩事,佢咁做/冇咁做又點證明佢改過
佢誠信咁有問題咁撚虛偽,同埋佢都係睇穿你班死港燦善忘啫
唔睇佢都大把嘢睇啦下話,相反佢兩個冇youtube呢條水就仆街啦,賣手打檸檬茶啦
Creamy夾到對波抖唔到氣先有B 你是但入tg群露埋點都睇到啦
連登唔係咁多人撐佢下話
學ming仔都要有料先啦
人哋ming仔唔係唔拍youtube就冇嘢撈
改造改變

收檔啦
佢拎左幾千萬出黎請PR,無辦法
負皮應吓啦嘛
做gym關佢誠信咩事 係咪gym撚唔會呃人
我做咁多年尖點解唔覺
真係好撚癲 d負皮快到
咪同viu撚,小薯撚,jfft撚,yt撚,一樣,同一間打手公司
viu撚都係on9 件件關公都冷處理繼續用
有關公嗰堆全部都冇乜料到
全部都係夾埋啲網媒同埋傳媒,係連登,Facebook等搵班假ac偽造人氣,然後等啲網媒傳媒去扮發現有網民撐,夾硬造紅,基本上近十年既香港紅人最少有八成都係靠呢招造馬咁造紅佢,本身其實近乎係冇人識
留意下個模式就知
永遠個post 都係推到中間某幾頁
就有一班人同一時間出黎灌水洗地帶風向話原諒又盛
跟住班人收工就出現返正常言論反駁
Sunny 哥哥班pr比心機開多幾個post
可能有一個真係會成功平反到
所以真係忍唔住想出post講
真係唔明咩邏輯嚟
微辣係涉及死人,點可以比較到
咩叫冇微辣咁仆街 / 微辣都出得點解sunny哥哥唔得

兩邊一齊收皮啦
仲有係香港人2020後唔知做乜鳩
成日睇白卡仔搞到狗屎垃圾都紅得起
其實有咩細路比佢呃左?
我都收左佢錢 成十幾萬一個月
你唔做就笨
我記得兩年前,Sunny上連登開post又係咁初期勁撚多打手
其實2012左右已經係,只不過係捧緊另外一啲人,近年就再垃圾啲,低質咪好適合強權同有錢佬管治,你越唔識揀,越on9,啲二世祖就可以求其都出到道,唔駛花機,唔駛太辛苦,香港文化質素低,就會越唔受歡迎,唔駛被打壓,自己死亡,咁都仲唔明?
點解近十幾年廣東歌咁難聽?點解閹人係外面係老鼠係香港做老虎?咁都唔明?
所以要抗拒呢種風氣,守護返個標準就係咁解,以前60分先合理,宜家20分+肯扮黃=65分,咁香港既軟實力就死得啦
我唔係細路 都唔識有細路係佢fans
呢個唔係有冇人FC-ed被呃嘅問題
係做法問題
即係佢擺明叫人支持佢NFT(其實得幅圖)出幾條片講 再強調不限年齡買
已經係鼓勵緊班塞竇窿買風險產品

同樣 佢平時做到咁黃咁 完全唔敏感產地 都唔想公開
你問我有幾多人被騙因為政治買佢 我答唔到
但呢個係做法問題 都反映咗佢人格係點
佢係直頭隱瞞產地,
支那野扮本地貨
一上水連登成班打手就講因為唔係十惡不赦,所以值得原諒,都痴撚線既
屌所以真係睇唔過眼完全同意你講
利申我覺得呢個人做youtuber係有d計仔
但人品出曬事就咪撚再出嚟啦

屎萊姆夠冇搞死人啦 佢係咪舉幾個月鐵出得翻嚟先
"佢都冇姦殺人 佢非禮啫 咪撚咁小氣啦"
logic 100分
班打手入來未,唔敢推呀?
淨係識偷偷地負皮
我推post個都有負皮 mon住又唔反駁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞