[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (238)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
列斯奧+艾里奧
羅拔圖右閘 加埋羅素打三中堅 費蘭度左閘
黃洋防中

活力一流,轉身夠快
佢廢極都仲係冇奶廉火華咁恐怖
尋日係519事件39週年
上年天王山一腳踢低對面喺禁區唔恐怖?另外嗰兩個仲恐怖咩?
放你出嚟係要經驗 唔係要你自己都犯錯 仲要最重要嗰場
而家唔再講519 11既一週年都未到
以後無人記得張志德喺工人球場入波
只會知道曾昭達喺深水埗奪冠
正賽同友誼賽比
最底嗰兩行開始錯錯地
12/14 13/15
同埋 好似少左一年???
如果仲有u23
去踢兼教啦
港超Kane
上週五,浙江5-2大勝南通支雲的比賽中,浙江隊後衛梁諾恆的哥哥梁冠聰抵達現場觀看了他的比賽,賽後樑諾恒接受了記者徐毅的採訪。

梁諾恆和哥哥梁冠聰都是港腳,梁冠聰上週五來到杭州,梁諾恆介紹說:“我哥來這邊,和浙江省足協聊點事情,晚上就到黃龍來看我的比賽。”

梁冠聰的到來,給梁諾恒和浙江隊都帶來了好運。梁冠聰在杭州待了兩天,因為還有訓練,梁諾恆就陪著哥哥簡單的逛了逛,“算是當個導遊吧,哈哈。”

梁諾恆:當年在英國也有職業球隊看上了我,但我拿不到勞工證
https://www.dongqiudi.com/articles/4263772.html
得罪大哥既小心小心
傾完又返嚟講煞科
上個post乜撚嘢賣菜咩通宵講波我寫晒入list
買定倒後鏡啦
完季連埋嗰啲咩縮皮就縮皮 扮咩攪青春班嘅傻佬攞出嚟鞭 大家睇路
恩查10年已經轉咗會去紅牛,喺11-12年贏撚埋聯賽冠軍兼神射手,係18年先返格拉茲,點撚樣踢咗12年

邊個垃圾page出鳩post?
飛碟老師話反對.
Btw呢句好似雞總講
喺泰超征戰18年嘅ชลบุรี เอฟซี(春武里FC),今季成積差,最後搞到降班。

97年成立嘅春武里FC,綽號“鯊魚”,06年登上頂級聯賽,07年成為冠軍,好一段時間春武里都係爭冠勁旅,排名唔係第二就第三,近年投資冇咁大,成為中上游隊伍,上季排名第六。

即使已非爭冠勁旅,但降班都未到佢哋,不過今季特別失敗,就真係到佢哋嘗試降班滋味,一支曾經嘅泰超勁旅降班收場,都引起唔少討論,好多支持佢哋嘅球迷都好傷心,球隊主席就希望25-26賽季可以上返泰超。

春武里被認為係泰國職業球隊嘅典範之一,培養咗大量足球人才,不過因為財政問題,佢哋不得不接受現實,5月18日作客0比6不敵蒙通聯後,提前一輪宣布降班。

春武里都幾次喺亞洲比賽同香港球隊交手,大家又有冇印象?我記得2012年亞洲足協盃分組賽,公民喺主場迫和春武里3比3,公民加時連入兩粒。

#其他波
去咗華人墳場執骨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞