屋企人過身後而家一條友,月入25K係咪唔駛諗買樓?

236 回覆
21 Like 426 Dislike
金管局話無唔代表銀行會取消呀
柒小陣啦屌你老母
你咁樣鳩up會累到啲傻鳩
試下inbox胡說樓市買下胡sir
人地專業人士應該幫到手
冇錯 唔代表銀行會唔做
但係本來就係金管局要求黎
柒少陣啦屌你老母
咁壓測係由銀行定金管局做呀?
邊個負責借錢呀?
唔識仲死撐
廢閪
兩個字 移民
如果你搵到間間銀行都一定仲要做
我咪無聲出囉

本身要求係金管局出 銀行跟住做
而息口上調空間同機會都細
負擔到依家息口 同埋50%條件 夠突既
根本都好穩陣 咪睇下邊度有錢唔賺囉

你呢啲正宗跟風柒頭
見我比人負評就跟住踩 自己就露晒底
唔夠講 就話人死撐 四隻手指指住自己
柒撚到
會唔會有一個可能,一早有佢名?
賣撚左佢 。然後收埋啲錢抽居屋 。等到抽中居屋 。你應該都儲起唔少錢 。 到時就有自住樓
吾你老母
放租現在層樓 自己搬細d 供得起?
弱智盲撚
樓主話睇好樓市向上所以9按呼吸plan買黎投資
岩岩過咗頭兩年淨息還款(每月2x k)
依家唔知係咪樓價跌轉唔到按所以開始要4x k每月咁還
人地target 3球既樓姐,洗乜80k人工
的確呢層係債務 唔係物業
計哂數我估唔係減價賺少咗咁簡單
好可能係抬錢減債
到頭來輸銀行輸息輸律師費
真心睇清楚市價計岩數先
賣左佢淨低既睇下有幾多再諗啦,你搵2萬5 供4萬5根本冇得玩。
唔好諗買樓住慢慢了解下個市場先啦。唔係棧又hi多獲金。
樓主好似話有得唔繼承
但佢話繼完賣會有少少錢賺
佢又話估價跌左加人工供唔起呼吸plan
其實唔信佢繼承完賣樓會有錢賺,極度懷疑佢計錯數
如果佢媽媽留低嘅錢令佢可以轉返按去銀行,根本就唔存在要諗賣樓
賣完樓仲有錢剩買3球嘅樓就唔係估價跌啦⋯⋯
仲諗衝5年搵40k
呢d時勢唔比人炒都偷笑啦
你依家住果度正常都要賣,因為就算轉按到你都好難供。你租左出去,你都要租地方住同貼錢供,除非你突然揾到另一半同你一齊供。
樓主節哀順變
但想問下呀媽識買樓唔識買人壽?…
呢個真係冇理由

因為正常買左樓係要買番份人壽做對沖
有咩事突然要走都仲有齊錢比後人搞掂層樓

樓主係米未知呢樣炸?
依個係遺產來?
另外層樓你有冇做擔保?
冇嘅話可唔可以唔要個遺產?
佢層樓就算供得起都一定係轉按先供
依家分分鐘息都比緊50萬一年
樓主你確定你而家賣咗層樓舊錢夠還比銀行??
費撚事同你條on9傾落去
無撚腦
方便唔洗帶鎖匙
同埋我諗住長租至少都6-10年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞