神級港女去左日本就自覺高人一等

275 回覆
86 Like 891 Dislike
我同我男友兩個人 plural form 係咪要were like
真 係語氣西 但講得啱
去得金澤 交通費都喺返度
慳果320yen做乜
吸眼球worr
佢男友唔was like
所以係單數
咁小事仲要唔關佢事都突登喺thread 打咁大篇野鬧個路人甲
d 語氣仲要絕種jm tone
做佢同事實好大鑊
依家啲threads撚個個都imagine im like was like
臭雞
所以條女自己都永遠追唔到歐洲文明水平 係支那人水平
外國人無佢咁重階級觀念 覺得自己欣賞藝術野 人地唔識欣賞
自我覺得高級過人 人地係ON9
唔覺條女有問題喎
咁都有得好屌 真係奇撚怪
條女係咪有精神病
啲鱔稿foodie咁有文化㗎咩
但其實慳唔慳又真係好似唔關佢事
講真兼六園靚還靚但花花草草唔係個個都識欣賞
有咩必要咁踩人
自己去旅行都唔會去哂D城堡
真,啲咩園咩城來來去去都係差唔多樣
撞正節日有event先多少少慾望去
好撚做作等佢條仔慘
兼六園真係幾靚
依啲地方真係未必再去
一場去到 幾百yen唔係太貴
唔入好可惜
歐洲人未必會challenge人地入唔入一個景點

但會白鴿眼人哋其他嘢,例如飲食文化

唔好以為歐洲人唔重階級/ 種族/ 地域觀念

好多嘢佢哋只係唔講出嚟,
實際上喺佢哋眼中,其他好多地方嘅人都係Not well educated ,中文即係未開化
歐洲先係至高無上

接觸得多,或者喺嗰度住過就明

唔好話我開地圖炮
但例如瑞士 德國 etc 本質都係呢啲人居多
白皮猴子
傲氣
MOA港一展館,最近個鼻煙壺展直頭世一
其實見到佢又was like 乜乜乜 well乜乜 係好撚惡頂既
但睇落係佢表達得柒姐,講既野又唔係錯晒
事實上文化發展係香港係小眾嚟,依班小眾仲有大量係鬼佬添

雖然佢有啲以偏概全既,但我都認同好多香港人去旅行都係要以食玩買打卡為主,唔想晒時間同少少錢去睇風景係好常見,就算去睇都係想打卡影相放social media

最重要係,批評依樣野係唔係笑啲人無taste冇深度,而係依個城市既文化發展搞到咁的確好撚唏噓

一般香港人係香港唔係讀art既話,讀咗十幾年書根本無乜人教佢點去欣賞文化同藝術,不論係畫,音樂,電影,時裝等等都好,反而係啲人搵到下錢既時候先發現自己無品味想開始學
識踩 M plus 證明佢幾有品味
認同,好夠歐洲人根本好proud of 自己對文化藝術嘅了解,係佢地眼中覺得好多亞洲人都係無乜品味既馬騮係事實
港女不嬲唔當自己條仔(even男性)係人
所以何來plural form呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞