神級港女去左日本就自覺高人一等

275 回覆
86 Like 891 Dislike
踩港踩到咁無腦咁無logic真係第一次見
臭閪港女以為自己識玩識食
件事係咪真都唔知
睇佢文筆似係借小小野就吹到世界末日既attention whore
抬高咗佢16蚊嘅身價
可能係指online diary咁解或者佢個名縮寫係OL例如叫張愛玲之類嘅,你會唔會太敏感?
喺日本啲電車可以咁影人㗎咩
你欣賞science之前唔洗學?
任何野當你感興趣既時候都會想去學下點欣賞㗎喇
咁你都要對樣嘢有興趣,覺得啱自己先會學㗎。
而家係講緊我覺得art好悶,但好多人就會學得你冇文化。
開咗支貴紅酒,我覺得唔好飲,又會係啲人覺得你唔識飲。

而家就係發展到你唔想俾人話你冇文化,就要扮到鍾意呢啲嘢,專登學去迎合大眾「有文化」呢個標籤。

唔係話你話我覺得幅畫/建築好靚,想認識背後歷史,
又或者隻酒好好飲,想知點樣發掘呢啲酒。
影響到佢?睇唔起人?

講真 日本做包裝做得好好 但去到係咪真係想像中咁靚就另一件事
條港女純粹都係因為係名勝先去姐

唔知佢有無專登夜晚再去一次兼六園 夜晚湖上小屋+埋燈先靚
人哋啲錢點洗,關你撚事咩
條女無講錯
藝術既野香港人邊會明

呢度仲要係連登
冬天有埋雪吊會值得睇啲,不過條港女唔識㗎啦

加上呢幾個月去嘅都係貪金澤果邊地震完,有酒店補貼先去,講真佢自己咪又係Cheap

兼六園靚過西九一條街
講嘅就係佢花園設計 呢個先係佢本體
西九佢自己本體係整得無咁特別

Btw 你用維港景嚟比係on9
要睇維港景你不如拎埋尖沙咀灣仔海旁比?
你同件港女真係一擔擔
乜金澤/兼六園同西九文化區同一樣定位咩?
條女好撚kam
隔離又有個post為左$22唔食飯打長文屌人
好精準
但講返轉頭
呢條稀有種老餅MK妹咪又係為咗著和服打卡影相post ig 先去兼六園
只係佢肯俾320yen順便享受埋踩低其他唔俾錢入場嘅人所帶嚟嘅優越感,再順便上threads怒屌一波再吸一次attention
唔好諗到佢咁有vision啦
咪就係因為有咗Social media,所以啲人味開始流行用「文化」、「品味」呢啲不可量化嘅概念嚟虛偽化自己個形象囉

真人係點無人知
但喺social media上面咪吹到自己好有taste好識生活囉
重有乜嘢品酒師
撇除M+同故宮,其實西九幾舒服
西九係垃圾冇講錯呀
M+,故宮,戲曲全部都係燒錢嘅垃圾
個公園俾人野餐就ok
咁西九真係垃圾喎。

但係人地點用錢/點玩係人地的事。無啦啦上網批評都傻傻地
屌你咪放d弱智既人上黎討論啦,一陣見到有人討論緊自己,條傻閪下面滴水架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞