DIABLO IV (47) XBOX/PC/PS4/PS5 - S4 回歸,半年一個post

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
s4法師咩build強勢?
裂片法係咪好廢?
類似
但我都係跟老P果個BUILD
前期世23 可以用 雙手揮擊 沙暴先
要打到旋風沙暴先可以轉, 同埋世3尾/世4到先再轉會好D
你前期好易唔夠怒
屌打光頭佬但上世四都係勁易死
啲大隻佬跳上嚟即秒返生咁啱撞正粒隕石又死多次
應該火
周街都係
腎虧火ok
老p 係?
旋風沙暴姐係100點怒氣下次普攻有3個龍捲風?
旋風沙暴
姐係你要有
旋風觸發沙暴龍卷風 + 100怒 觸發沙暴龍卷風 + 怒吼3招 沙暴龍卷風
你想唔缺怒 ,無限9轉 BUILD SET UP
你D裝最好有2件以上有 每秒回怒3-4
同埋戒指要有 雙持武器資源回復...etc 之類
咁你就會好流暢, 唔會缺怒
未玩過野蠻人, 但今季死靈召喚流好似好爽
究竟今季玩咩好?
第一季玩完無玩,想問開新一季莉莉絲祭壇要重新搵過晒?我全部都係0
S1後冇玩 今日玩返周街都係3條火周圍噴
前期好廢 有冇build 介紹
之前搵過唔洗
前期用住 雙手揮擊, 會出龍卷風精華果招, +3戰吼 召龍卷風
度過1X-4XLV 期間, 之後就可以轉 旋風 龍卷風
玩左一日 50lv入左世界四
想問吓今季係咪要上到W4定要做啲咩前置任務先可以喺鐵匠度淬火同升裝備點解我鐵匠剩係俾我分解裝備同修復裝備,另外果兩行唔俾撳
技藝用咩
雙手斧專精
旋風斬用雙持武器, 另外果把要單手鎚, 要(拎鈍擊傷)
估係賽季任
我都係S1後無玩 去抄功課3條火好似係拓荒最好 不過隔左咁耐無玩加上第一次玩法師 玩得好慢
做賽季任
最後嗰格係用符文(低語 浪潮 軍團 惡夢)呢啲會出
再入魔境打料升裝
單機用咗一日 4個鐘 升到35lv

之前要用兩日八個鐘

不過今季係咪重整武器系統 所以賽季內容 就做啲簡單野
而家升得勁快 直接去浪潮 幾個鐘就50LV
其實裝曬兩把武器就雙持? 一定要鎚 唔可以劍?
野蠻人專精武器, 同用邊把武器來發動,
個基本概念你要明白先
點解要用雙手斧專精(因為係要 拎易傷效果)
點佐呢個, 就算你唔係用雙手斧發動技能, 一樣有效果
而點解要叫你用 雙持武器來發動 旋風斬
係因為本身 旋風斬係冇DMG, (主要傷害係 沙暴風), 雙持會攻速快D
而點解要 單手武器另外一把係(鈍擊) , 因為你天賦被動會加一招叫做
使用 鈍擊武器攻擊, (會加15%傷),
你理解佐野蠻人 專精武器效果/切換武器 概念
咁你之後 玩 先祖鎚仔/ 流血技, 都要考慮過天賦/用邊把武器發動
利申: 好長, 你睇晒應該會明
好玩喎今個season

玩完第一季之後回鍋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞