DIABLO IV (47) XBOX/PC/PS4/PS5 - S4 回歸,半年一個post

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
想問暗金裝有冇得好似之前咁加強,靜係搵到淬練冇搵到其他
要入一次pit先會unlock個最後個強化功能
要點搞
通關一次50+nm就unlock pit
風狼build 68lv 唔夠魔
拍拍熊打唔贏浴血女…
我完成賽季任已經開始厭
上到刷高層大秘其實好悶
咩怪都打晒,除非你想玩晒咁多職
真係on9 game,
一開game 就hard freeze 要re機
已經十鳩幾次,重裝果啲乜鳩都試過
直接放棄算
無freeze 但係成日轉地圖斷線點算
Freeze+moon walk+轉圖斷線乜都試過
仲有第一次登入會彈返出角色畫面
新季好玩但Software真係.....
發覺世界之王都幾易出冥石
今日打兩場都出左
計你每次都出都要三粒鐘一粒
不撓指揮官
消息來源 NGA 論壇
之前 1.3.1 更新後的問題 又回來了
暴雪 重新使用了 DirectStorage 技術。 這次更新又把 dstorage.dll 加了回來。
文中 dstorage.dll 是用於 顯卡直接讀 SSD 的技術。
問題是 遊戲安裝在 比較 差一點的 SSD 跟 NVME 在讀取時,可能會有當機般等待 SSD 反應的問題。
我公司的機器在更新完後第一次進入,就在登入畫面停很久,直到登入逾時。
第二次登入卡在讀取人物列表畫面很久。進入遊戲後遊玩 騎馬移動 東卡卡 西卡卡 ,連大地圖的
寶箱位置都是人跑過去後 又不一樣了。一直調整到最低畫質也不見效,直到找到了上面連結的問題。
家中的電腦,情節比較輕微,沒有當機不過還是有點卡。

改善辦法 dstorage.dll 刪掉 或更名 不過暴雪下次可能又會更新下載回來。

我使用的是加啟動參數的方法,開始遊戲按鈕旁邊的齒輪,開啟遊戲設定
並在其他命令列參數打勾,並填上 -disableds 關閉 DirectStorage 功能

結論係lag 既人機廢
有冇+4猛擊褲 想收
依家換裝係睇淬煉roll 唔roll到啱字條先諗下一步?
2條屬>淬>附魔打洞上威能
點樣谷到5000% 我1800%已經唔知再點推上去
你未換太古裝之前, 唔洗考慮咁多野
後期基本上D裝一定最少要有1-2條太古詞
我玩法師
魔像頂30%傷
提提大家D4 而家已經抄緊POE 出佐個官網交易TRADE
https://diablo.trade/
有冇人幫手置頂

記得買裝/賣裝, 可以用呢個網
唔洗再搵裝/ 賣裝 賣得咁辛苦
有人密你, 就可以即刻交易
我都係睇暗黑核見到, 應該全部碎煉魔像傷害+魔像精通精燽12級, 另加軍帽

https://www.d2core.com/d4/planner?bd=1bbb
啲太古裝件件都十億八億點買?成季加埋先打得7000萬
軍帽係唔加被動技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞