有咩係你去完大陸先知道嘅嘢?

449 回覆
75 Like 813 Dislike
你就真係on9

香港人去深圳 唔洗一個小時就得
去印度可以??

如果印度係香港旁邊, 過條河就得, 一樣大把香港人去
曲撚到圓喎
搵香港人工番大陸洗真係幾正
其實深圳人而家都係睇唔起香港人
餐廳嗰啲係外來勞工
無野了, 睇左前果句就忍唔住衝出來屌
因為太好笑, 睇唔到後面果句
但開餐廳既老細 都係本地人呢........

佢地一樣要靠香港人去消費頂住
羅湖區去黃貝嶺已經有城中村
更嚴格講係一個微信衣食住行乜都做到
印度d河周圍死屍,加埋會被人雞姦
你都鍾意去,咁我又真係唔夠你講
上面夠有人話日本好玩,飛日本來回機票唔撚係幾千?d人咪照拎日本黎比,on9仔
唔係幫中國講嘢, 大陸10點後係條街唔洗驚, 周街cctv
外國我真係唔夠膽
星期日有機會補假調休,所以星期日有機會是工作天。
同埋而家打劫都無cash搶電話又要人面/指紋解鎖
係驚搶錶/首飾我上親都戴小米手環算
證明你仲細 , 乜都唔識
80年代果陣深圳 同家陣印度差唔多亂
一樣大把香港人去深圳 叫雞

總之深圳最好就keep住繼續 物價低, 人工低, 唔好進步
咁香港人去消費先可以咁爽

原本我都驚深圳人工超過香港, 香港人無得去深圳消費咁爽
點知有個維尼幫手打爛成副牌, 真心多謝佢
廣東省珠三角以外都成堆泥路行唔到路
搭車搖到仆街
都大把人搵三四千一個月
咪玩啦 印度喎
可能你仲細個唔知道
深圳80 .90年代果陣仲亂過家陣印度
D細路仔一唔睇實, 就即刻被人抱走左, 以後都搵唔返

呢個post 可以參考一下
https://lihkg.com/thread/1013941/page/1

但當時一樣勁多香港人帶住細路仔北上吃喝, 男人就叫雞

事實上香港人為左貪平, 可以去到好盡
轉機

原來開始登機係唔會做 announcement
D 人 somehow 就開始排隊 somehow 就開始上飛機
然後上哂個地勤先開咪話登機

仲要同一個閘口係堆左 5-7 班機既人
個閘口係 bus gate 會車 d 人出機坪上機
呢 5-7 班機既人係唔知點解到時到候唔出 announcement 唔出電子顯示板都知係輪到自己
先讓一部分人富起來
以前睇連登仔講真係覺得佢哋好落後 好恐怖
自從去完一線城市 反而覺得香港真係停滯不前
即係香港服務員屌d客先正常?
服務業快樂建築係客人身上就係好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞