有咩係你去完大陸先知道嘅嘢?

449 回覆
75 Like 813 Dislike
我就係地鐵站load唔出張二維碼, 又無現金, 又掃唔到碼, 係你會點做?
我就問其他香港人幫手.
原來大陸地鐵站窮到唔係好敢開冷氣
邊度
香港97年前發展快速
97年後就停滯不前

咩原因呢??
有2009年數據
當年香港人北上人次7060萬, 即係平均每個月588萬

現在公布一個月北上人次大約是580萬
有2009年數據
當年香港人北上人次7060萬, 即係平均每個月588萬

現在公布一個月北上人次大約是580萬
冇大陸用上網卡,又冇現金,又冇銀聯信用卡, 你都係留番香港算
Uber都係違法無保險架啦
唔係間間都收到alipayhk,同大陸版兩條數嚟
以前五百萬人次有四百萬係一日來回n次嘅水貨客,而家五百萬人次全部都係北上消費嘅香港人
家陣500萬人次有400萬人次都係 大陸新移民 返自己大陸消費

即係港人北上數據十年都無變到
仲有好多白色雀屎
大陸女人唔做雞可以做咩? 做到殘咪去工廠做囉
好簡單,以前你會唔會聽到身邊fd 或者後生仔會上去吃喝玩樂?
以前上去既原因同而家根本完全兩回事,而家係直接影響到香港本地民生經濟,另一個原因就係香港呢十幾年9成無變化,遊客來一兩次已經玩夠唔會想再來
唉,無知真係好恐怖
我身邊以前無人北上, 家陣一樣無

其實數據已經說明所有野
你地就只係識話:「我身邊多左人北上」
你身邊既人就可以代表一切咩

你真係同比家超一樣智商, 佢都成日話:「我身邊好多人都支持政府施政, 覺得香港由治及興」
你仲好話銀聯
唔好話銀聯
同佢講咩銀聯雲閃付明明門口話收佢都照問我有冇wechat
2009年水貨冇2019咁勁喎
嗰年先啱啱開一簽多行
你條傻鳩屙個屎都要諗埋點幫人清潔?
電力供應唔穩定仲堅持電子payment行先
短視到極
除左車箱,等車位置好似完全無冷氣,就算商場都係,你一入到去就知有好換分別,完全唔覺得涼,最勁的商場都係,問親大陸人點解會咁都話電費貴
車廂
嘩 好撚遠喎
電單車可係係行人路行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞