有咩係你去完大陸先知道嘅嘢?

449 回覆
75 Like 813 Dislike
中國特式
就算係大商場, 廁所都可以食煙
who fxxking care?
都係用手指/車頭燈/大脾/塊閪/條脷左搞右奶咁
正一傻西黎
由香港錢包買人民幣,過數去大陸錢包?
佢地屎忽掂住馬桶會覺得唔自在
你掂住公廁個馬桶會覺得自在?
原來食物可以整到咁難食
大陸套實體電子支付系統我認為係半成品 外國果套信用卡感應式支付先係完全版 香港應該推展既係呢一套先岩
大陸無正骨
美國都有d唔收cash
日本唔同意
佢地連工程車 泥車 石屎車都令立立反晒光架喎
八達通,信用卡....你岩岩放監?
係靚呀 但實在太多支那人
好耐以前去過一次九寨溝 啲人多撚到黐線 從此就say no to支那
香港用緊電子支付嗰時大陸仲用緊銀紙
依隻可以半碗咁叫
大陸退款政策又係好過香港甚至外國 例如機票買完都可以退 酒店民宿就入住當日6點前都可以取消 Agoda一星期內已經唔係全部退/退唔到
大陸喺街見到啲靚女仔都會諗佢喺邊間機場返工
大陸電子支付有幾多種
香港電子支付有幾多種

話大陸先進真係笑而不語
上面的仔個個柒到仆街,但條女正過港女多多聲
上2星期咁啱睇到集J2嘅《夢想改造家》,2023拍嘅:

個求助人本土30才東莞仔,要求蚊芝舊屋起2個廁所,其中一個要指明踎廁,話因為自細踎慣用坐廁疴唔到…!!

廣東仔老咁,可想而知撈仔撈女北佬北姑係點!!!
D靚商場最尾嗰格好多時都係座廁
非常乾淨 因為真正嘅大陸人怕污糟根本唔會行入座廁嗰一格
真正嘅大陸人怕污糟
https://topick.hket.com/article/3505282/【如廁習慣】內地女遊港見清一色座廁%E3%80%80大呻嘔心:會有婦科病
上2星期咁啱睇到集J2嘅《夢想改造家》,2023拍嘅:

個求助人本土30才東莞仔,要求蚊芝舊屋起2個廁所,其中一個要指明踎廁,話因為自細踎慣用坐廁疴唔到…!!

廣東仔都咁,可想而知撈仔撈女北佬北姑係點!!!
節目內仲展示佢呢件個人神器!!!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞