[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1534)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
換roach落去打
呢個patch揀鬥士 對面換線你就成場坐監
根據以往t1個撚屌格

呢到個個笑廢老唔掂比人針就gg既情況下佢最後應該又回春拎新野出黎玩廢老風火輪
lane swap得差好難打出效果
輸得冇咁慘
而家已經望到有咩希望
等top鬥士patch
如果T1 星期三豬左
我就可以搵定漿 jersey 去撐 chovy
所以咪話戰犯係宙斯先岩
game 1 game 4比你拎到ksante zac咪又係玩到成舊屎咁
而家遊戲發展到你拎鬥士對面就換線唔比你打機

鬥士要carry要超前發育
所以咪話Chovy 好撚大優勢囉 佢玩乜嘢英雄都贏線 除非隊友送頭如果唔係都好難輸
又要出嚟頂
贏輸都要頂吓
老實講今次好撚難
時間唔夠
佢自己本身個態好撚差
其實只係因為 會換線
所以上下路冇一邊係真正贏線

上 - 鬥輸得少 同埋冇野做嘅時間 幫下其他人
下- 有得壓就壓 鬥壓得多 加 塔皮

變變下就變左中野決勝負
要啦
第二場咁前三PICK就揀中路英
JG先揀有咩用 是旦搵隻開到戰一鳩樣 上路又係是鳩旦
T1要贏 FAKER一定要玩得舒服
對面野輔成日去中搞鳩FAKER
次次ONER都唔知係邊 去上就上野連洞
中就唔會去 下就去親都冇機會
我唔介意呀玩得柒就屌
玩得好我都會吹奏廢老
撐G2好過啦
canyon送撚到飛起
勝負手都唔係佢度
唔覺係戰犯

Tier list 錯晒嘅問題
廢老操作穩定度真係要擔心仲要考慮3ban中路之後點安排
今次ban晒熟手英就已經原形畢露
雖然上年一換後備上場成隊沙兵d表現就....
又關zeus事? 2邊坦都係刷傷
話佢差不如話今次起伏太撚誇張 完全係兩個極端黎
唔講打g2果陣 今日第2場佢都玩得好 帶到節奏又支援到又翻到人
fly隻aa比老隻球女追住黎殺就知今個patch玩鬥士死撚硬
利申多句t1 fans
講真我唔認為5 ban faker就係可以輸嘅籍口
一黎5ban同一個人係得嘅 t1 5ban當elk
人地有其他發力點 但t1冇計都係要靠faker 姐係其他線俾唔到壓力對面食ban=你點變化我都唔怕
另外pick akali嘅目的想秒人 但入到game blg紀律極好一d機會都唔俾
成功果次係要keria flash q oner硬開先得
但咁嘅機會唔會有太多次
最後唔博都會係窒息死亡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞