狂賀有港產片再度勇闖康城影展(75) [九龍城寨・圍城/從今以後/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
21 Like 7 Dislike
呢套係咪就係傳說中Marf做得好嗰套
第18屆鮮浪潮節目已出
https://www.freshwave.hk/
我有D想知
咩叫
’翻生’張國榮
陳果去左台灣做台北電影獎評審團主席

結果入圍名單發生左d事
https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1715788311.A.854.html
想知邊度傳
呢到
呢度咁快有人睇咗?
你撈亂咗電視劇?
冇咗主題作品展
*香港舊片
北影總監:干我屁事

sor
原來有楚原電影回顧展

雙哥套john wick外傳會係香港拍

https://deadline.com/2024/05/john-wick-spin-off-starring-donnie-yen-in-development-lionsgate-1235917560/

Donnie Yen has inked a deal to reprise his role as Caine, the highly skilled, blind assassin introduced in John Wick: Chapter 4, in a new film from Lionsgate set to shoot in Hong Kong next year, the studio announced on Wednesday.

While the logline is being kept under wraps, the new film will continue Yen’s story arc following the events of Chapter 4, as Caine has been freed from his obligations to the High Table.

唔記得講
超意神探叫做值返半張飛嘅地方
係終於可以再見到渣渣虧扮女人
同埋嗰句未見過咁靚仔嘅混血兒
嘩早餐都噴出嚟成個溫碧霞咁

呢幕應該訓咗
巧靚女
精彩到我訓唔著
我估主要都係取外景多
講真JW4有一半係雙哥救返
Sleeping dog
我又講下 我在這裡等你
前半段ok 劉俊謙翻左香港打後就錯曬無論節奏 剪接 劇情 攝影都係 香港既場口拍得好無質感仲要突然玩到變左奇幻片真係好能癲同埋點解BL片好似係要夾硬tag張國榮咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞