其實UO今次最大影響係寄艙限一件

354 回覆
741 Like 96 Dislike
我諗佢個意思喺起飛/降落嗰時一定要放喺前面地下only 唔可以揸喺手/放喺大脾

事實上你個袋飛緊嗰時可以放喺大脾冇人理你
你坐第二間唔得咩
大灣區好似係太少人撘所以成日取消
32kg得一件
上次去日本狂買面膜重到喊都係廿幾
即係夾中啲大公仔另外搵環保袋裝寄倉都唔得
自己咪係要拎去機場, 損人不利己
不嬲短途淨係背囊
佢個意思係點樣都好,都唔係叫你隨身物品放上行李架啦係咪呀?仲你諗?
事實上你隨身物品放行李架阻住其他人個位呀嘛大佬
真係多要求
去旅行要慳就Google map行吓最化算
但人地做緊farmer walk
間間airline都唔會阻你放袋上行李架㗎喎
除非唔夠位啲FA咪會幫手manage 下啲位
講得岩
但都冇計

最多未唔搭囉

限一件真係好on9
你講到個gip係識自己去機場咁
唔鍾意可以撘第二間
咪就係,一千幾百 去旅行食一餐都無咗啦
以前買25KG
回程一個喼+一個手提大袋放哂啲衫褲可以壓得既野黎寄倉岩岩好
而家無得咁玩
其實諗返行李kg可以share用又唔限件數先唔合理
最大影響係單飛客
雖然唔帶hand carry 喼可減$50
要帶hand carry喼就不變價錢
但就同埋隨身袋一齊計重量 唔比過7公斤
邊有可能又有hand carry 又隨身物品可以唔過7公斤
咁叫d人點去旅行?
硬食行李費?
有邊間推薦?
大媽區?
我屌你老母臭化西呀食屎狗
咁你覺得佢專登寫出黎,然後仲搵地勤講多次仲用色帶幫你分類係托?
間間唔阻,咁UO唔係airline?
間間唔阻唔係理由
唔阻只係大多數crew唔想搞咁多野做俾你

同埋唔夠位係要全機唔夠位,佢先會幫你執下位
如果係同一行唔夠位,只會叫你擺後啲
咁有時去耐啲要帶多啲野,一個大大喼又好重好難推,試過自己一個人都帶兩個喼去玩
峴港運乜返黎?
有乜好買?
越南新娘?
有咩問題 搭飛機係咁咖啦
UO啲空姐全部都冇做,咪即係公司冇要求佢哋唔畀啲客放袋上行李架

色帶分類係因為手提行李有限啫,隨身行李一件,加手提行李一件,唔係要嚟限制唔畀人放上行李架
咁係你太撚過份啫

搬屋過去住啦不如
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞