其實UO今次最大影響係寄艙限一件

354 回覆
741 Like 96 Dislike
樓主對抗強權 你坐冷氣房冷嘲熱諷
比多310
屌你老買母寄行李都要share
仲想20kg 4個人用
笑到gapgap聲

我工人抬人用品都唔止呢個重量
你去flycation 定去日本
不如淨係帶護照電話銀包
有乜去到當地買都叫cool啲無咁肉酸

連登究竟蘊藏住幾多奇人異士
同之前買20kg咁比
而家新制20kg貴左$2xx仲少左hand carry
32kg個plan就多左12kg但貴左$4xx

一個來回就賺多你500-1000,仲要行李限件數
大入細
回程買得多嘢20寄,7上飛機
不過20KG 310咁貴,我去到買個喼可能仲平

或者唔撚搭UO間嘢算
佢行李咁樣買堅貴
俾國泰買左,就預左會愈黎愈閪

就係搏你嗰少少預算想慳就坐UO
之後睇機票,預左search 到CX 來回3000,UO 就係2500
嗰500總有人想慳
但係UO 就賺盡
對我來講, 最大問題反而係落單果時, 全部人都要選同一個option
平時去韓國/ 台灣/ 泰國呢D短途, 我地2個人share 一個20KG大喼就得, hand curry都唔洗
依加迫我地2個人分別買2個20kg, 但我就得1個大喼, 曬左另一個人既行李費
又冇理由2個人分開訂機票, 買得一個人 買唔到第2個咁咩
啲客唔跟都算,UO自己都check得好鬆,啲規矩定完都唔嚴格執行
見過有人手提行李大標準兩倍照上得
隨身物品一個袋仔明明講明要放前面凳底,但係都照俾人擺上行李架,一個袋仔就牙撚咗一個位
啲空姐空少只係想拿拿起飛收工唔好搞咁多野
日本邊度買喼可以平過310?
坐大灣區正戇鳩 大阪返嚟嗰程提前一日同我講取消機票 只可以改我坐朝早最早嗰班 唔肯退錢唔肯改期 消委會到而家都仲未搞掂。
窮撚連登仔
又唔係得佢一間航空公司 強咩權
邊有規定袋唔可以放上行李架?
代購
我都係一個人撘但我會寄幾件行李
所以唔會再撘
間間都有on9野, 如果我有咁既經驗,會blacklist 大灣區
Check in 地勤有張紙有講
必須放入前方坐位下方」
https://www.hkexpress.com/zh-tw/plan/travel-information/baggage-information/carry-on-baggage/
咪係, 消費者有選擇
你地屌冇用, 大家都唔撚空uo佢先驚
係真係好多人都係咁share
UO 心諗:好,唔好撘

坐連航JAL 同ANA 算
大把連登仔叫好 支持uo喎 驚乜
公屋仔撚有錢搭其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞