買電視機 / 換電視機 集中討論區 (173)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
日本買驚真係幾平
講左幾多次,xbox 睇碟都係冇DV的
竟然
要等部老爺Sony壞埋先上到咁大部

千祈唔好開口中,呢排好窮,等佢自然百年歸老
佢會好有靈性係無晒舊型號 得返新款未減價果陣壞
XBOX DV只限遊戲同媒體串流
但係如果部電視支援dv又使乜用xbox開netflix
所以真正優勢只限於遊戲有DV
但係支援dv既game又唔多
支援又唔代表成效一定好
上網買咗部LG c3
未送貨已中撚晒伏 啲售後差到
官網?點伏法?
未送貨點知道售後?
唔係 built in pxx 到買
built in pRO之前已經有巴打屌
佢依家有得換領sound bar
咁我琴日買完即刻登記啦
跟住張咗6-7粒鐘應我
要機身編號、發票同收據
咁買嗰間公司同我講話機身編號可以後補
因為我係趁特價買咗先 我仲有個零月收樓先送
LG就要30日內登記
咁我同LG解釋完 佢就話購買日120日內,送貨日後14日內登記都得
但係之後我俾發票收據 LG工作單 送貨單
咁我買嗰間公司俾發票收據我我俾佢睇吓得唔得先啦 又話要乜春電子收據(即係visa, 支付寶等)咁我網上過數喎 我俾埋張相佢睇 未知得唔得 因為佢冇答我
咁我又問埋Lg登記工作單 我話唔駛佢哋職員嚟裝 因為我搵裝修師傅幫我上牆 我問佢咁點 佢就係咁話一定要有呢張工作單 我話咁我唔駛你哋啲人嚟裝 點有呢張單 佢就淨係講話一定要有 。 仲要以上呢件事我係琴日晏晝直到依家嘅對話 隔勁耐佢先應一句 仲要文不對題 又串過馬撚
屌佢啲乜?因為我以前啲公司電器喺佢度買都冇咩嘢先喺佢到買
LG近月係贈品換領度收緊左好多, 一定要支付收據先得
係 搜尋 打 built in pRO
咁最後唔知張網上過數相得唔得啦 但態度都可以好少少掛
暫時都ok嘅 起碼佢都快覆我
Sony KD-43X80L 行貨
$42XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits

Samsung 43Q60C 行貨
$41XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K LITE影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約450nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 43Q61C 行貨
$42XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K LITE影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約450nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

LG 43QNED75CRA 行貨
$41XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM, FREESYNC
7. α5 GEN6 影像處理器
8. 光度約350nits
唔該
我見rtings未有q61c 因為太新?
同埋呢四部計畫質應該q61c最好 其次LG?
Q60C=Q61C
只是機身顏色唔同
可視角就SONY好, 因為IPS PANEL
黑位就三星好, 因為VA PANEL
咁睇嚟係qned75先無review
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞