買電視機 / 換電視機 集中討論區 (173)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我投65Q70C
AVOUTLET之前比巴打屌拖單唔出貨
完全唔洗唸 一定係Q70C 你有筆直 除非無筆先會揀tcl同保時米
巴打

盛..澤有一部65QNED81全新水貨未賣,76XX

如果有興趣就自己搵佢
保時米
除非你使用距離好遠啦,近睇27" 1080P會好粗粒
同埋仲要睇你玩開咩game
玩FPS既人好少揀大size
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wrNefo8Vod5ih3sDrkdyw-On8nbvP-irodcjdSFHH34/template/preview

https://youtu.be/vEKtElvxl8A?si=-_pkPQi7NFbOCl6L
仲要唔係一單半單
一到貨尾有貨冇貨都收你訂先
想問下樓主
65吋
打機要有120hz,hdmi 2.1
65Q70C係唔係入門果款
Yes
即係一係24’ 1080p
一係27’ 2k / 4k?
見到佢水貨好平
仲平過行貨55x85L
盛..澤水貨一向平靚正, 高性價比
如果夠BUDGET上65C3, 65QN85C更好
C3好大機會睇到流淚
好個人
要睇你主要使用距離
玩開咩game
你最在乎既視覺享受係邊一樣
想問下Sony XR-55X90L同85L質素差幾遠?
平時都係睇下Netflix YouTube
光度高一倍左右,影像晶片也高幾級
不過X90L既價差不多已經買到55C3
Philips has announced its TV lineup for 2024, which includes two new models in its OLED+ range, the OLED+909 and the OLED+959, which both promise to hit 3,000 nits of peak brightness using a new-gen OLED panel.

依個就係LG 新panel

咁G5咪可能用新panel
應該只係2% Window 先去到3000
明白
點解叫保時米
小米架電動車個樣好似保時捷車款
大陸牌子表面上堆料,係睇唔見既零件用料上cut cost,所以通常都唔耐用
但G4 2%好似得1400
好似好大進步咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞