買電視機 / 換電視機 集中討論區 (173)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
你睇邊款三星OLED
av 生命 Samsung 2024 OLED 65". 冇記低model. 低反光,送s24同soundbar,標價二萬尾嗰隻
磨砂面果部
想問下牆到牆只有7尺半,如果睇電戲同睇電視多,買55寸會唔會太近?
唔該
最少65吋

2.3米
係。畫質明顯順眼過平啲啲反光面OLED。始終屋企唔會成日關大燈睇
7*12*2.54
磨砂面係完全唔反光,不過畫質下降,對比度下降,顏色唔夠通透
price.com
正貨價錢都由3500-4200
係咪有伏
正貨=水貨
我發覺呢兩個品牌嘅marketing做得好好
price.com.hk
.TCL
佢有啲寫行貨都係3000中
因為無左贈品?
有冇ching知 三星電視呢 可以點樣轉做速成輸入法
請問48寸或以下oled
主要睇Netflix YouTube
輕量打機有咩推薦?
Budget around 8k

細鋪係唔包贈品

佢會扣起贈品
應該冇速成
LG 48" OLED TV C3 OLED48C3PCA 行貨
$81XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達700nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
邊款

有時係假價
謝謝師兄
問多句

LG 水定行好
48吋不需要考慮水
Step 爸,今日終於下定決心去買,多謝晒你意見

不過買完先醒起想問,C3 睇電視掂唔掂?佢upscaling 做得好嗎?
C3 睇電視掂唔掂?掂
佢upscaling 做得好嗎?好
收到,咁我等下星期開心使用
去AVLIFE買?
Q60c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞