買電視機 / 換電視機 集中討論區 (173)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
唔該Dude巴打嘅解答!我自己問得了!唔識點引用返上個post嘅嘢
想請教下step巴,我之前用開X90J, 知道而家出左部X90L, 其實係咪冇分別?
又有Tandem OLED
唔需要換
最近部a8h 愈用愈lag 係未夠期換啦
Step巴,想請教吓你幾條問題麻煩哂你

1. 如果電視同梳化之間嘅距離得1米鬆啲,係咪用48”會睇得舒服過55”?我見Sony嘅4k電視建議觀賞距離49”同55”都係1米

2. 如果揀48” 4k OLED 電視,依家最好係咪都係LG 48" OLED TV C3 OLED48C3PCA 行貨?
Step巴點睇新ipad pro Tandem OLED?
會轉
X90L已轉
TCL既65吋C845/C855點睇?
有無巴打用緊?
更新firmware, 重設
暫時睇落幾好
可以
係咪推薦avlife到買?
點解冇50寸LeD推介
Budget?
9000內會打吓機的
有sound bar送埋就最好
Sony XR-50X90J 行貨
$75XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, GSYNC, HDMI 2.0x2
9. 局部光度高達750nits
10. 日本製

SOUNDBAR:
DENON S517
請問是否推薦av life到買?
我用2017 E系列都未LAG
唔夠裝太多野裝爆個ROM
YES
好似解決到單層OLED全屏光度唔夠既問題
用usb?
Ching 知唔知個soundbar係送定自己買avlife
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞