買電視機 / 換電視機 集中討論區 (173)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
搞到我覺得可以壓下價
不過依兩日都會決定
等你消息
咁又到我財力唔夠perfect
到時再決定啦
儲定錢
差咁少架咋?77” C3之前貨尾係賣幾錢架?我見G3要四萬幾
大尺寸唔同嘅
$5000筆直除左Samsung 50Q60C
有無其他選擇?
通常都係打機同睇戲
見佢60HZ好似唔岩打機
本身有三叔soundbar
巴打第一次用Samsung, 想問QN90C係咪都齊基本app? E.g. mytvsuper, viutv

因為要就露台門,想改電視擺位,但另一幅牆冇天線位,諗緊好唔好唔插天線,用app睇電視算
Yes
其他選擇也是差不多
筆直12k-14k
55” 有咩選擇呢?
LG 55" OLED TV G3 OLED55G3PCA 行貨
$117XX
1. 120hz 廣色域 MLA WOLED EVO PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 局部光度高達1400nits
9. 4.2聲道喇叭, 共60W輸出
10. 802.11ax WiFi 6
11. 5年PANEL保養
12. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
用緊SONY 水貨
有無咩AIRPLAY APPS 可以介紹用?
樂視投屏好慢
SONY A95L

Disney+ 開唔開到dtsx ?

我部舊機唔得
以前做仔時DTS 壓縮少過DD
所以DVD 碟追捧DTS

而家去到無損年代
DTSX 同DV 比較又點呢
Airscreen
LG G3 係唔係唔跟底座?因為屋企擺位掛唔到牆要坐枱
AV Life要底坐加$600
加埋晒百記,蘇寧,凶澤話連底座,所以重平D
咁呢d大型電器鋪應該唔會有伏掛?
水貨50Q80C 會唔會有120hz ?
唔會有伏
水貨沒有50吋
有無其他50吋120HZ 介紹?
水貨都可以
A95L vs G3 vs s95D

三部點揀, 價錢就G3 贏晒
價錢好似s95d仲平d 但我買左g3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞