新任「超人」的電影定裝照公開

270 回覆
29 Like 103 Dislike
放心

每次宣傳啲唔關DC事既新戲
佢就會挖返DCEU三巨頭出黎講
岩岩宣傳Rebel Moon又挖返WW廢案出黎講

但有份拍Rebel Moon既Cyborg就提都無提...
有人管都無撚用,啲劇情永遠都有啲位奇奇怪怪

但佢最吸引人其實係佢超級英雄電影嘅美術得格同打鬥,呢啲先係當年M 記比唔到嘅嘢

肥Ben 係the flash 同bvs 嘅分別已經見到兩個導演拍蝙蝠俠action scene 嘅高低

WW 係1984 直頭柒
一開始以為AI圖
有季俾最強角色黑衫果條女打到入廠大修死咁濟

越後期越爛....搞不能掂
呢張相個樣似卅中 37咁上下
總之視覺年齡上同Henry Cavill比無後生好多 無嗰種改朝換代嘅感覺
咁你點解決現實人事變動,合約,dceu口碑,dceu個世界觀要沿用?
Reboot 同時,會加新野
依家公佈Batman 會後生d,同有四少出場
有其他英雄嘅u reboot 係咪第一次
batman 好似次次都係獨立reboot
Marvel你算唔算,本身Spider-Man有獨立電影但Reboot洗左入MCU,而家F4同Xmen都等緊入MCU
條友操到面型輪廓都冇埋
係咪得我睇唔到條底褲
入唔算啦
成個mcu 重新拍過就算
或者入完又甩出去reboot 都可以算

獨立reboot 影響我覺得比較輕微
成個universe 砍掉重練就會好混淆 仲要舊果套實際未收尾

batman 果d什麼不殺主義 估計又要拗多次
超人 設定可能都改埋 要適應下
本身DCU都爛到入心,啲設定九唔搭八唔連貫,唔Reboot唔得
你老母個臭閪
以前個班底做衰左唔係執返正
而係再做柒啲reboot
dllm
唔算,王家衛發掘同指導演員係真係大師級,情緒亦把握得好好,Zack 攝影好多時係為咗靚,但王家衛啲鏡頭語言係真係可以帶動情緒亦令觀眾完全投入角色同故事,啲劇本橋段敍事其實有時都係好好,平均嚟講都係優秀水平保底中上

王家衛嘅大問題係當佢將幾個故事幾條線串埋一齊嘅敍本事能力,依方面係真係比較差,所以佢啲小品唔多使串埋一齊嘅就真係差唔多無可挑剔雅俗共賞易明,當佢拍啲要串埋幾個故事幾條線嘅大作好似東邪就真係好易出問題,結構散亂就係其中嘅大問題,依方面佢同Tarantino 真係差好遠
唔係話拍年輕版超人咩?
青春啲輕鬆啲多啲笑料
睇圖同舊版風格真係冇乜大分別
背景仲有種藍甲蟲嘅柒味
上畫嘅時候大家可以喺劇情,週邊,票房三樣嘢嚟比較下
就我所知henry超嘅週邊一向好好賣
(有錯請指正)
藍甲蟲真係鳩到想忘記
睇返佢普通嗰啲相、未操之前 完全唔撚同樣
變童佬就係睇中佢後生
而家操到個人勁老
又唔夠HENRY靚仔
搵黎搞
得你咁認真答佢王家衛啲故事係好碎片化,但人生有時侯都係咁,有幾何你可以記得晒所有往事,都係碎片式,記得你想記得嘅嘢,所以王家衛啲電影好浪漫
拍撚完未
咁可以搞好啲,佢依方面其實一般人嚟講能力上都合格嘅,Zack 完全唔掂,加長版就當㗎話咁係佢能力有問題,王家衛啲故事佢要顧及埋其他方面係唔易搞,不過作為大導依方面真係大缺點,尤其佢同期出咗Tarantino 依方面嘅大師
man of steel 好在有路蘭
所以D 剪接跳來跳去. 有路蘭味
先叫唔錯
BVS 佢渣莊就玩完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞