新任「超人」的電影定裝照公開

270 回覆
29 Like 103 Dislike

不過deadpool不嬲玩膠
所以不失霸氣
套衫好似cosplay啲cheap嘢
好老土
搞唔掂
件衫點解我第一時間會諗起Homelander既喂
發覺果個年代啲美式英雄十有八九都係緊身衣加外底褲,有啲重要係高叉背心外底褲加露腳毛
有冇熟嘅巴可以解釋一下
Fashion 嘅野我真係識條春
太大隻
搵條友扮返Henry係為咩, 仲要身型同外貌係劣化版
休狗喺手機台幫部iPad洗地都仲未入黎幫呢套衫洗
個領同對boot似掛
不過佢個套D細節位加左D野睇落仲搶眼
以前印刷術無咁好,會矇
加底褲係令角色整體動態明顯,Batman 純黑色,有條底褲邊都易睇到下盤,大脾位

漫畫上咁平面,角色加左底褲,其實唔會太過怪,
係真人化後,現代人先吐糟,尤其硬照
個人睇法,其實動作戲互打時,有種古羅馬角鬥士搏鬥感覺
平d
第一次見佢縮到咁可能佢都覺得柒
即係外底褲係用黎加強返角色響舊時代漫畫平面上嘅立體感,同埋好似眉毛咁用黎平衡返個外表嘅人體比例?

但男角高叉露腳毛就睇唔透
Zack咁講:
The reason why his underwear is on the outside of his pants, it's a leftover from Victorian-era strongmen.

https://screenrant.com/why-superman-underwear-outside-costume-explained/
Underpants on tights were signifiers of extra-masculine strength and endurance in 1938.

其他SOURCE都有呢個解釋
底褲喺以前係代表力量感
呢個年代的確唔再啱用
真係唔明班漫畫撚做乜咁執着要返條紅底褲 真人版咁design 明明柒到飛起 再講如果咁執着要返底褲look 不如batman都著返黑底褲啦
Superman and Louis lane 個套仲靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞