新任「超人」的電影定裝照公開

270 回覆
29 Like 103 Dislike
如果 James Gunn 玩復古
WW套衫真係不敢想像
上面攞王家衞同Zack 比真係玩嘢,根本唔同級數,王家衛可以拍得仲長仲多,但佢知乜叫簡而精,時間從來都唔係佢問題,淨係旺角卡門已經同Zack 拉開晒距離,劇情節奏完全唔同班 ,唔計王家衛啲大作支線碎片化,佢正常咁拍(花樣春光嗰啲係正常)淨計劇本故事一樣好掂,重慶part2(part1版權問題搞到重拍如果唔係故事應該會更好,不過都唔差)旺角卡門嘅劇本故事超晒班,故事普通四平八穩嘅花樣都起碼中上,Zack 連正常劇本都搞唔掂,何況王家衞仲有寫對白都超班,王家衛劇本方面其實係top tier ,只係未去到大師級咁解
佢解釋話全部都係新
不過用返同一個演員咁解

同演員既主要角色仲有Waller
好似美國佬comment壓倒性好評 (除左synder fans)
Superman 都玩返紅底褲 咁唔差在batman都著返底褲 robin就三角短褲仔啦漫畫撚仲唔漏曬精?
邊有壓倒依家兩極化 屌緊紅底褲既又有 屌緊new52 design collar既又有
好快又到下一任重啟
王家衛好似拍戲淨係飛紙仔即場度場口,咁都串得埋一套戲其實好勁
唔係話佢唔好,但依方面串聯唔同故事嚟講對比佢其他方面比較弱,只算中上水平,本身依啲大作劇本結構都好難搞得掂,佢算勉強搞掂咗其實重慶串聯方面可以搞得更好,雖然檔期同申請許可失敗都係搞到佢唔可以預期般咁拍亦係原因
Man of Steal
但真心件嘢咁樣好睇
坐係到咁影唔會好睇,
件suit又厚到咁
成件cosplay 咁

呢個係new52造型比較近年嘅
特徵係無紅色底褲
幅相入面好似有紅色底褲應該唔係參考呢套?
真係似new 52,但佢又畫蛇添足加底褲上去
佢係根據演員特點同當時拍到嘅情緒節奏去調整細節,冇一般嘅固定劇本,大綱就不嬲有只係唔同演員講
賤巾撈曬唔同漫畫既design入去整呢套suit
高領係new52 logo 就kingdom come 底褲就classic look
oic...我要啲時間消化下有紅色底褲n52look
你話張Offical Look 係類似咁樣Present 就話姐

X 啲fan art
點消化望落都係柒架啦拎住電影budget都整得咁柒 shazam都靚過佢
WB 係咪好鍾意呢啲皮革復古Superhero Costume
咁新超人件衫靚定柒都唔開Gunn事
就算係N52 SUIT都應該要好似MOS套衫咁凸出返啲肌肉線條
就咁皮衫就算跟足N52 DESIGN都唔會靚得去邊
不過設計呢套衫果個做開GOTG
就咁用皮衫都正常
https://www.reddit.com/r/superman/comments/1clmovf/first_look_at_david_corenswet_as_superman_in/
去咗reddit度睇
覺得好睇應該都有六成到七成
不過都有人話似marvel/同埋cw電視台質感

做DC迷真係好艱難
想睇個啱嘅人做返超人啫
因為n52suit個設定係納米緊身衣
我覺得使用皮做唔到個質感
不過好似樓上師兄話齋係佢都唔完全用n52個概念
每樣要啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞