的士業界促「踢走」Uber 讓生意額「回流」至的士

268 回覆
4 Like 425 Dislike
其實佢up m9
後生個啲的士司機有做埋Uber,剩低班上咗年紀唔識與時並進嘅DC9出嚟吠,過多10年八年佢哋都死得7788政府應該拖多10年八年就唔會有人出嚟嘈
Uber taxi收返來回隧道費
上車唔岩心水就話個app壞左叫客都落車
無uber養返車都唔搭的士
不過用Uber Taxi嗰班多數路痴,真係跟足Uber個導航嚟行
試過幫屋企人叫車去西九龍站接佢,點知個Uber Taxi去到搵極都話搵唔到個上落客區跟住棄單
真係ban哂Uber應該大把人焗住買車
啲dc9係賤到專登唔去偏僻地方 Uber先肯接嗰啲客
教車師傅咋
「踢走」Uber 讓生意額「回流」至的士

真心, uber 對司機冇影響, 佢地係擔心牌價姐
講真廢老思想害死香港!以為成個世界要跟佢哋轉先岩,日日喺部的士度埋啲廢老畜奴懷舊金曲,自我催眠!連香港人或外地旅客選擇權都無,自己就又有公屋又唔洗交稅, 一味申話自己應得!
踢走的士
西九龍個堆 唔好話的士佬 揸uber個堆 有一大半都唔識去

ICC個度 導航唔識教佢地上去定唔知點
回咩流,你地咪又係一樣拒載
殺完uber就引入滴滴
咁不如踢走埋巴士地鐵啦
咁咪仲多生意囉 的士狗
岩架啦
到時睇班友仲敢唔敢咁大聲
搞到的士司機冇生意嘅,就係你哋班DC9,利申兼職的士佬
我懷疑有人映射緊 可以報國安查下的士界有冇勾結外國勢力
一定係未加價先搞到咁

「他認為政府加強打擊白牌車,會令一成多生意額「回流」至的士業,有助提升業界整體服務水平。」

點解的士賺多咗就會服務好啲?有咩關連?

以前搵得多嗰時服務幾時有好過,反而的士市道最差時,為咗搶客啲DC9個態度先好返啲

有競爭先係服務改善嘅關鍵,俾你獨市只會係你搵多咗,但更加冇動機改善服務質素
係確保冇質素
個世界會變嫁你唔進步咪淘汰囉
大陸都大撚把網約車點解到左香港又唔撚得呀
要令到啲回留返嘅,最直接咪就係將啲駕駛同埋服務紀錄差嘅司機停牌咪得囉
明明街邊有紅的 都想等5分鐘uber
久而久之有種好似去泰國唔call grab會好危險咁既感覺
踢走uber, 引入滴滴, 曹操出行, 融入國家發展大局
之前唔係話自己係專業嘅咩?

咁易俾其他人取代/搶你生意,咁仲算唔算係專業?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞