的士業界促「踢走」Uber 讓生意額「回流」至的士

268 回覆
4 Like 425 Dislike
所以dc9係攞正牌閪
一国大于两制
现在北上谁不会用手机叫车啊
香港竟然那么落后 非要排队还要伸手叫?
咋回事啊?🙏😅
https://hongkongfp.com/2024/05/06/taxi-driver-arrested-for-overcharging-during-golden-week-break-as-police-crack-down-on-violations/

Police have arrested one taxi driver for overcharging and issued 21 tickets for other violations including failing to using a fare indicator over the “golden week” holiday.
生意多既話到時又話自己太忙所以態度差正常
賺少幾蚊都唔得 唔好學人揸的士啦 屌你老母
應該全面加價,起錶 $500
學理事長咁講,$500 都比唔起,建議唔好搭的士!!
Uber搭的或者call車仲抵
個評分系統唔知有咩用
司機同客人亂咁用
客人唔同司機打招呼比1星
司機成程唔出聲比1星
你係司機想賺錢點會理乘客幾分
你係乘客見到司機低分都唔會取消
岩先先有個post 話call 左唔黎
的士唔係咁閪同海鮮價Uber 點發圍?
每次睇佢跳錶唔知跳到幾高 搭得都唔安樂
Uber 一早同意左個價
冇surprise 不知幾好 安安樂樂坐全程
咁嘅邏輯 即係叫政府封關 啲人就唔會上深圳消費 呢啲真正係反動分子
收幾錢就做幾錢野,連登仔生活態度
其實的士用uber佢地唔跟錶收錢
好似都拉得
撘黃的好過uber 啦
冇晒UBER,就會開始屌小巴同巴士,之後又地鐵,到全香港返的士,佢地先會開心
uber 唔閪同無海鮮價咩?
真,一雞死一雞鳴,佢唔ban Uber 根本就係想開放啲大陸車入嚟,完全唔知dc9有乜籌碼同政府deal
的士狗 早撚抖
Who?
踢走uber, 引入didi打車
踢走的士Uber全面進場會唔會好D
支持啦屌,先例KeeTa 入來都一直好過panda
2024唔好仲講黃藍啦,大家都係中國人
uber 最好就係點對點 唔會比人兜路
屌你老母街邊個d 話唔識路
上次西灣河去九龍灣 車撚左我出彩虹 叫佢九龍城回頭
懵懵下扮聽唔到 叫佢係旺角放低我算 痴撚線
以後唔坐街邊車
好撚煩,的士張單又易甩色,又唔比credit card 搞到成身散銀
Uber 單pdf gen 出來,再email claim 錢就得
用慣Uber Taxi
踢走Uber我唔再坐Taxi了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞