的士業界促「踢走」Uber 讓生意額「回流」至的士

268 回覆
4 Like 425 Dislike
澳門禁Uber 結果啲的士仲黑過香港
班友天真到,認為我地唔搭Uber,就會搭的士嗰度好笑
call van都唔屌你啦
點解覺得無uber d生意會番去的士到?
Uber後面係紅色資本班dc9買棺材唔知定
明顯係講緊香港班三萬隻狗
留番D生意比滴滴.(宜家仲係唔係?)
的士好多都只收Cash,唔收八達通,Payme。 短途5百蚊唔收,仲要屌9啲乘客,話無錢唔好搭的士。

淨係呢樣都已經搞到唔想搭的士,屌9我地無錢都CLS。
有牌先做得 即係獨市生意 我有牌 我就大晒 我洗撚俾面啲客
短途又話人短命種,過海又唔撚鐘意
咁唔鐘意郁車咪擺係停車場啦
另外,翻查運輸署資料,今年4月至6月的登記的士數量,同樣跌破1.8萬架大關,即有約200部的士未領牌,數字堪比大型的士車行的車隊規模。持有199個的士牌的順安車行,今年身家縮水約1.2億元,其負責人周國強直言:「非常之痛苦,同埋好痛心」。他表示的士車費加幅有滯後,成本如保費等不斷上升,而且難以尋找司機,過去亦從未見領牌的士跌破1.8萬架。

原文網址: 的士牌價按年跌60萬 10大車行身家縮水13億 車行:非常痛苦痛心 | 香港01 https://www.hk01.com/article/817834?ut另外,翻查運輸署資料,今年4月至6月的登記的士數量,同樣跌破1.8萬架大關,即有約200部的士未領牌,數字堪比大型的士車行的車隊規模。持有199個的士牌的順安車行,今年身家縮水約1.2億元,其負責人周國強直言:「非常之痛苦,同埋好痛心」。他表示的士車費加幅有滯後,成本如保費等不斷上升,而且難以尋找司機,過去亦從未見領牌的士跌破1.8萬架。

https://www.hk01.com/article/817834
支持Didi 黎大搞
有咁耐風流 有咁耐折墮
真係有牌爛仔
有問題

點解大陸無禁網約車?
踢走uber,放滴滴落黎
所以人地咪唔坐的士唔坐你又瓜瓜嘈,老撚溤俾你賺呀,on99
不如你個牌比左人地啦
反正人地服務都咁好睇唔到你地嘅存在價值
的士佬算唔算惡過b仔?
收費貴 》 因為你搭唔起
唔洗報稅 》唔收電子支付
生意差 〉 因為有競爭

依家好多都有玩Uber Taxi
咁樣真係趕走佢哋生意
想攬炒
有阿爺資金睇住市場,睇吓邊個大
問下本地權貴有幾多的士牌
邊個坐烏巴就犯23條
大陸都係周街黑的
不過有網約車制衡
小弟試過去珠海搭的士俾人兜路
Dc9有權貴撐腰
邊個坐烏巴就23條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞