[航空]連登飛機膠討論區106

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
參考返330嘅營運範圍都係6個鐘內嘅day turn
就算去到HRB都可以唔爆鐘返落嚟應該
leasing company

仲有幫QR飛埋HEL-DOH 之前QR自己飛
因航可以mark定幾部A330,可以做CTS真J
CPCS整其他航空公司餐係冇問題
無論A350定787都3年左右交機
given that CX target 2028交機,邊有咁快
SZX有飛Darwin?
IPH有冇得唸?都係講廣東話嘅地方旅遊應該有得做
CX同NZ當年做JV,同新西蘭政府承諾之一,就係CX要開HKG-CHC,而且每一次renew JV都要加frequency
HRB應該就係UO航點,其實HKG-HRB仲近過HKG-NRT,冬季都冇乜逆風問題,A320可以應付到
隔離嘅SZX用319 320 321 738飛HRB
SIN機會都大
好似通常d人會怡保檳城一齊去
而且怡保通常都只會留兩日一夜

CX要做IPH就要睇下佢點同而家班PEN夾到時間
方便d客出open-jaw就值得諗諗

畢竟scoot IPH-SIN/SIN-HKG望落好似唔少機
但駁落去其實時間又無想像中咁易夾
咁大城市還大城市
但又未夠客塞得晒一架330

唔同杭州,南京咁
地理位置近上海
CPCS整其他航空公司餐俾夠錢係冇問題
越講越覺得330係飛機界嘅corolla
又用唔爛 又易整 又實用 比上不足 比下有餘
然後爆冷買A330neo
換548/549
再加程HND CTS咪得
最鍾意2-4-2
2人一齊飛唔使攝其他人
如果A350早30年面世 可能擺2-4-2 econ
AA:T2唔夠客唔開 永續T1
是咁的,小弟有間航空公司,想買批機,主要就250-300人左右啦,最好可以載到400人,平時都係飛吓東亞東南亞咁,當然飛到遠啲去到歐洲中東呢啲都好,求介紹

大灣區個老母
其實唔冷
啱心水嘅得幾款

替A330嘅有
A339
A359(星航短途版嗰種低MTOW)
B789

替77P嘅就
B78X
A359運豬config
A35K de-rate但係可能要cert

反而如果加777X derate就真係爆冷,除非個個突然撻訂有現貨即攞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞