<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區

1001 回覆
57 Like 19 Dislike
風柱蛇柱嗰段計唔計?

我諗應該係唯一一段打鬼
動畫入面都有人好想升職

ie骰子牛前輩
大正時代邊有西南戰爭
上一二三可能都有原創嘢,op有出點都唔會剩係出一下掛
佢本身個背景設定都fail左
大正時代都唔會有人可以光明正大揸刀周圍穿山過省
而且我所ff個背景本身就唔係套落而家個時代

所以我先會講 講故唔好駁故
一駁就會搵好多bug位出黎
應該好難一季講晒無限城,除非佢一季超長出廿集咁,成日打下又回想,淨係打上一都可以打幾集
佢哋設定上日頭係會將把刀收喺背脊
ufo 果然冇得輸
柱訓練篇文戲都整得禁比心機
仲要加得唔少原創劇情
舖好對柱既感覺睇最後一章會更投入
第三集又零推進
呢集好好睇喎
套野本身冇返禁上下底子點改都唔會紅到國民級
19年動畫化到依家
每出新一季都keep到話題同水準
無限城篇一定可以去到經典級數
唔舖下等你代入
下篇冇禁有feel
同埋佢原創劇情唔求其
文戲佔多數黎講算好好睇了
下篇由頭打到結局

你唔洗驚無打交睇
善逸個師兄
四條友打妓夫打到甩皮甩骨,之後再自爆,成個城摧毀晒,再出credit,成個過程睇到呆撚咗完全做到絕望到極點嘅張力

相反,打半天狗難睇到炭狗去到最尾追住佢嚟斬戀柱自己一個同分身玩,氣氛完全唔緊張
係華麗呀!! 最正係最尾果集係文戲,佢兩兄妹好感人⋯無論重生多少次
但佢畫出黎唔係
繼國兄弟既故事拍前傳啱哂
係!第一次睇,到wide shot成個城果度先發覺自己氣都唔敢大抖,周圍又火光又頹垣敗瓦 ,仲有啲火屑飄落嚟
果幾集係層層遞進,由一開頭打墮姬都少難 點知仲有技夫
過招愈來愈勁不特止 仲有對面一次又一次既死唔去 但我方就快全滅咁滯 炭仔既內心戲唔會係唔適當既時候出黎
咁多角既互動 所有聲畫加埋到最後 真係名場面黎
敢擔保如果呢季係上戲院先一定超越無限列車
最後無事 再加鬼兄妹既回憶 再迫埋人喊 成個起伏鋪排勁到一個點

呢個就係點解我做純動黨

(大哥永遠有一席位

打上4上5真係比唔上 淨係鋪排 同分鏡都差一大截 仲未計成串長既內心戲 睇到2場戰鬥卡啦卡啦咁就知無咁精彩
喔ni醬
呢個都有興趣
呢篇完咗就會入final boss 戰?
上一二三咁?

呢幾日重溫返第一二季
錆兔同炎柱嗰part
上一二三之外仲有其他敵人,打晒先打無慘,連埋啲人物回憶,原作嘅打戲同文戲比例係8:2左右,唔知ufo到時會改幾多,不過都應該唔會有冷場
話時話都幾快升到上去

炭治郎淨係瞓咗一個星期,如果咁樣計鳴女可能唔夠一個月就取代咗半天狗

就好似我上面咁講,鳴女嘅力量只係煩,講真佢連下弦嘅實力都冇,竟然有咁好嘅待遇,佢平日究竟幫無慘做啲乜,係咪潛規則咗?獪岳應該就靠同黑死牟嘅關係先升到職
作者寫得衰,最懶寫法就係敵人變咗隻大怪獸出嚟屈機,半天狗如是,火影以前亦最興,打打下變部高達出嚟唔知有乜好睇,對呢啲戰鬥全無記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞