<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區

1001 回覆
57 Like 19 Dislike
漫畫音柱得1頁都出到1集如果每個柱都會用1集講嘅話咁今季有11集都唔出奇
俾人救,左避右避
剛剛先睇到今集聲優有大塚剛央
睇嚟後面都係炭六郎見每個柱做一集

Btw音柱三個老婆可唔可以多啲戲份
主公:而家HR d野係天音跟
屋企人被鬼殺,死淨嘅入隊
好似仲有啲孤兒,無人無物嘅入隊
所以你見到的炮灰
咪就係比隻錆兔救番唔死果批
咁呢下明顯玩膠
今集原創咗隻肆眼仔
緣一同五条個角色塑造真係差十幾皮

五条係恃才傲物,以為自己無論發生咩事都可以力挽狂瀾,失敗過幾次都係唔識反省。(明明保護唔到星漿體,回收宿儺手指嗰陣都會因為買手信而遲到;明明唔係有必勝嘅信心,重要畀幾個月宿儺適應新身體同術式)真係畀個紅鼻佢就可以做小丑

緣一係根本唔因為自己嘅才能而將自己視為特別嘅存在,謙判自己喺世界上同未來根本血唔得上啲咩。直面無慘時冇輕視對方嘅實力,只係出盡全力都不盡人意,事後嘅懊悔同反省更非五条可比肩。臨終前對黑死牟更似係手下留情而非冇能力殺死佢,據黑死牟嘅講法緣一喺臨終前嘅招式威力同精度其實同佢年輕時差無幾,連無慘都可以輕取嘅緣一冇理由殺唔到黑死牟。緣一手下留情只係因為面對心目中又敬又愛嘅兄長冇辦法痛下殺手,從佢臨終都帶住嚴勝送畀佢嘅竹笛就可見一斑
唔好講咒術啦
鬼滅明明有好多做得好既地方,特別強在人物描寫刻劃
但成日比人講到靠動畫先紅

緣一呢個角色都係帶出返成套漫畫既一個核心
就係傳承
緣一做唔到既,就傳比之後有一樣意志既人去做
呼吸應該係繼任人或者家族技嚟
其實數據上炭狗應該係可以封柱風柱當初(二戰上弦而全身而退,而且兩場都係有實績:上六戰鏖戰不屈乘勢斬殺;上四戰洞破真身誅伏本體)

不過劇情上佢封唔封柱都不太影響,與其浪費筆墨寫依啲純為虛榮嘅劇情,不如唔寫
個個練到八舊腹肌都唔知有咩用
根本係被用嚟比啲痴線佬柱毒打發洩
學音柱咁媾番幾件大波妹仲爽啦
即係星矢青銅聖衣短暫變做黃金聖衣咁解
夾硬升上去等緊你嘅只係廣域守備同埋最危險嘅任務
感謝尊者
個個齋操肌冇練有氧
炭不嬲都係想救妹之嘛,從來都無以做柱為目標
政府班人幫到佢啲咩?講權講恐懼,無慘贏曬
政府班人又無慘痛經歷同仇恨做到強大既鬼
又唔知朵花生係邊,每個地方又各自有政府,真係收歸其下都晒9氣

留番黎做野食養12鬼月仲好啦
今個篇其實有冇打鬼

典型少年漫練功準備打boss劇情
唔撚係掛 集集都呢個套路
根本政府為左自保 梗係我不犯你你不犯我
但又唔會搞鬼殺隊 搞左邊個幫佢保護佢d百姓,無曬啲百姓佢地啲朵等於虛名
同埋傻既先會收政府做兵 從來惡霸 冤獄 欺凌 貪污呢啲都係有政府有階級有天皇底下先會多呢啲自以為無權無勢無能力俾人恰既人出黎 基數大無慘先多啲機會收到強大既人做上弦

所以唔搞政府先係明智 反正要搞都係2秒間既事 無咩必要無啦啦 斷左個溫床
收鬼殺隊皮囉
本身當時就已經禁刀
人類自己鬼打鬼唔需要自己出手

反正佢只係怕光
鬥長命終有一日可以靠科技/真係搵到花來克服唯一個缺點

至於鬼唔一定需要強大
咁大個幕府應該有唔同人材
佢只要搵到珠世呢類人材將佢變做心腹做科研
佢遲早都唔會怕光

不過講故就唔駁故了
自己ff下就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞