<鬼滅之刃柱訓練篇> 討論區

1001 回覆
57 Like 19 Dislike
所以真係唔明點樣做到純動畫黨
其實鬼殺隊知唔知無慘公司大地震 無晒啲下弦?唔知嘅話 咁佢哋啲升職條件又點會改?😂都無下弦鬼殺 炭仔點升職?
點解咁多人care有冇得升
升左又唔係唔洗做 又唔係有勁啲既刀 頂多都係一種榮譽 但炭治朗都係為呢啲架啦

其實成隊鬼殺隊都係主公一家養起晒
成班唔似要出糧
更高級只係為咗打更強既鬼
最好派埋佢地去手刃仇鬼
根本就係一班癲佬
級別對讀者黎講多餘

聽聞就係考試篇後
作者聽咗意見
大刀闊斧斬晒呢d 設定
入蜘蛛山開始就好睇d 兼開始紅
牙炭只係想豆變返人
柱呢啲野對佢黎講虛名黎既啫
基本人性嚟架喎
就算份人幾咁大公無私 付出過咁多 點都會想有番啲合理回報
先唔計搏過幾多次命
有比較有傷害 戀柱的實力...
下屬想唔想升職同老細會唔會升你職係兩樣野,炭治郞返到去都唔派人探下佢,擺撚到明就係唔比位佢上

時間緊迫都錯啦,係升佢既派隻烏鴉傳話都得啦
咁可能佢真係得罪風柱蛇柱,然後佢哋叫唔好升佢
咁前期個盤口又係入職前公司開既,追quote 達標老細又扮睇唔到

我心諗作者其實係咪後期想快快手完左佢所以唔解釋,聽聞有動畫前都唔太出名
「聽聞有動畫前都唔太出名」
未宣布動畫化前
畫到遊郭篇已經一堆人跟緊,如果唔係本來高關注
點會係ufo落本做,雖然當初有幸比ufo拎到黎做漫畫黨都大為驚訝
無慘都話鬼殺隊係成班痴線佬
無慘同d鬼殺既人遠遠不及天災人禍, 政府根本懶得理.
但鬼殺隊十幾代人都追住D鬼黎咬

現實D諗, 現實都有罪犯有錢搵個一流大狀, 靠關係輕判甚至搵個人頂包就逍遙法外, 大部份人都只會選擇默默忍受.
再現實D諗, 某黨殺人無數搞到生靈塗炭, 貪贓枉法屠殺樣樣齊, 但宜家依然高高在上咁執政, 而仲未比人推翻.
所以諗諗下其實無慘既諗法都不無道理
一場天災 一次地震 就死多少無辜的人

你恨過天嗎?

恨過地嗎?
財務自由就可以全心全意復仇
無慘唔搵/煽動政府搞鳩鬼殺真係枉佢幾百歲人生經驗

無慘其實本質就係一件廢柴宅宅
因為佢只能係夜晚出現,政府返朝9晚5,所以無人彩鳩佢
請停止霸凌義勇先生
第3集 leak
追加天元10日既指導過程+風柱蛇柱兩人獨處

Jeng 又有好多原創睇到 今季雖然短而平淡 但係真係好俾心機整
漫畫去到尾先講佢地係同期
好似加咗好多蛇風咁話晒兩個係同期死黨
新歌關鍵之處係歌詞
佢只係怕陽光
唔出街係室內朝9晚5根本無問題
甚至可以將天皇變鬼
自己垂簾聽政搞鳩鬼殺隊
根本可以玩哂

鋼鍊大總統兩父子算係好例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞