Now E 冇得睇歐洲國家盃 2024

1001 回覆
43 Like 7 Dislike
下年係咪無nowe 英超plan
照咁睇應該全部轉返NowTV門下,玩法一樣
咁都樂觀嘅
經機頂盒睇歐國都係含淚比正價算
本身有機頂盒
如果用CODE 都係可以經機頂盒睇嗎
唔想經APP 睇
因為app delay
應該要申請 nowtvplan

or andriod tv 裝 nowplayer app
now真係貴撚到on9其他國家百幾蚊港紙訂個台一個月睇完就cut得
新機頂盒依家都係Andriod,行APP
你想佢光纖入屋專線收訊號咁解
應該冇分別架喎

平時同fd 傾住睇
唔想俾人劇透
呢個4K可能只係upscale
拍可能都係HD 最後delivery用4K
https://www.ibc.org/news/champions-league-final-to-be-upscaled-for-uhd-viewers/11008.article

不過其實Now嘅HD咁差係因為bitrate低
你有冇睇嫁
擺明清過hd
真實有冇UHD就唔知
有睇啦緊係 我夠知清過
依家帶出個問題係 呢個未必係由拍到傳送都全程4K嘅content 可能拍個Part縮咗水

另外再帶出 Now個HD點解咁肉酸係因為Bitrate太低

多左個 lucky 688台 可以睇阿鵬
如果今次係upscale都做得算幾好, 至少d白界唔係起晒狗牙
now個英超4K直播有時contrast出問題會轉HD upscale, 明顯睇到白界起狗牙, 今次歐聯歐霸決賽就唔係好覺
now個bitrate一向都撳到好低, 4K俾30Mb bitrate其實算係咁
HD通常得返6-8Mb bitrate
以前有線嘅HD明顯係靚過now好多
師兄跟得好貼
Now如果用HD Satellite信號擺4K台播,應該單純點對點放大,無特別處理
今次應該係收返嚟已經係4K Signal,加埋旁述條聲已經可以出街
Now嘅高清台我懷疑得5Mbps到,要就返啲電話線嘅客
仲有一堆8Mb ADSL客
而家有beIN多d 4K content, 有F1, 歐聯歐霸決賽, 澳網(但法網冇)
now自己買就一定唔會搞咁多嘢

SpoTV都有4K溫網美網
但可惜SpoTV播motogp冇4K, 英國bt sport有4K廣播
我覺得motogp d畫面拍得好過F1
出左下年英超歐聯PLAN未
上年好似係千幾蚊兩個人 唔知今天幾多
冇新機頂盒唔知了
你預行app 慢 , nowtv 原裝機頂盒20秒到
如果要簽約咪仆街囉
Nowe好處在唔使簽約再加係一季咁俾錢
唔係一年咁比錢 nowtv個啲比年費 唔睇波既日子都要俾就on9
Now tv一簽簽2年重要食d垃圾台 不了
最唔抵我只睇英超now e都係二千蚊,NowTV就要每個月買三百幾蚊plan,每年要畀多千幾二千。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞