2023-24 NBA季後賽討論區 (19)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
最穩應該係Jabbar 第1, dream 第5. 2,3,4 就有唔同排法. joker 加個champ 同mvp 應該就過dream.
如果得一冠但4 MVP過唔過到奧拉祖雲?
如果嗰年 Embiid 唔係話有傷都應該唔會落第三比76 pick 走,隨時要再 tank 多幾年
紐約班人仲可以撐多幾多輪?
場場7人輪換
點頂
無傷就木狼Embiid 公鹿Wiggins 數字人Parker
輕鬆殺溜馬然後輸宇宙塞,7人同17人輪換都無分別
溜馬都唔會輕鬆比你殺掛
諗起早幾年塊都係7人
東區賽真輕鬆
西岸打生打死半殘比菜執雞嘅話好唔抵
唔係7人,不過有幾個出咗都唔記得
NY Knicks 個感覺勁似之前Isaiah Thomas嗰期 Celtics
無限球權主攻: Brunson
無限換防wing/forward: Hart, Divincenzo, OG
藍領中鋒: Mitchell/ Hartenstein

Tom Thibodeau 係有料,cover到small guard 防守漏洞
等brunson 留力chur 進攻,但會chur 爆另外幾個人 (7人輪換)
似想贏得一場得一場咁
有啲似david robinson 2 champ 1 mvp vs moses malone 1champ 3mvp 1fmvp. 大部份排moses malone 先. 不過dream 又有2x fmvp
我覺得夠過, 不過有得嘈下
brunson 本身夠硬漏洞都唔算大
堅係打死人
而加先知?

睇lbj果8年玩得幾開心
https://www.youtube.com/watch?v=BGuKHGOMBBg

睇下shaq同Barkley幾不屑Paul George ~
可能打到殘陣先入下一round
跟住俾下隊輕鬆收頭, go Fishing~~~
Tom Thibodeau,劇本式教練
咁lbj 就未必返騎
木狼個時有love都要mb?
無野,自膠
個pick係騎士,廢老點名要love
wilt 排位唔值咁高架
佢果個年代根本冇人有佢咁高
同埋佢係只care自己數據,冇諗贏唔贏
Playoff P 係個心態上有好明顥既問題
唔止個stat 差,係連喺場上個態度都認輸左
Chuck 講得幾好,I ain't quit.
Westbrook 有態度但冇能力
PG 有能力但冇態度
PG個能力咪就係佢態度定左佢上限
如果廢老退休之後去做gm 應該都好過好多現任gm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞