老老實實 李家超算唔算香港歷任最廢既特首?

413 回覆
2207 Like 65 Dislike
任內立左23條,搞掂左國安,勁過曬前面幾件。
邊個做都會炒
阻唔到
咁依家後生無樓果班, 就係做牛做馬要幫依班人退休生活埋單囉
咁樣bully唐仔其實好無人性
跟本上係特登搵個傻人上嚟整臭呢度
佢廢係唔出奇
林鄭當年衰在冇頂啦落去, 反正都洗濕左個頭, 仲話咩好打得,一鋪輸哂
佢應該好似比卡超咁即刻推埋23條出黎國安法咩都出哂
關鍵都唔係8萬5 定其他政策既問題,係有公權力既官價值觀同香港人唔同,一係就傾斜向權貴,一係就本身人格有缺憾,再唔係就學舌鳥。

而且佢地永遠覺得自己高高在上,死不認錯,連埋所謂公務員既精英心態,邊個做,做左咩,其實結果都係一樣
街市個個都靚仔靚女啦
雙曾管治下 香港樓價升到天價
人人買唔起樓
上電台喊仲記唔記得
你都on9
咁多任特首都推唔到23條立法,係得李長官做到
高下立見啦
東方改左呢個名日日叫 叫到啲傻鳩入哂腦
都係講唔出有咩實際問題,係到鳩up
你知唔知佢當奴最後只係比人入左公職人員行為失當
當年鋤唔到佢貪污就入行為失當之後仲要打官司打到佢副身家無左八九成最後先撤銷

如果ICAC有心查現職高官隨時有一半行為失當
好明顯有心煮死佢你睇下689收左UGL5000萬而家仲做緊副主席
曾蔭權都懷念
會唔會過多廿年之後
到超哥架
小朋友 呢個世界有樣野叫trade off

你唔講下97-03年樓價腰斬條街個個死老豆咁款?

唔炒到咁癲香港人邊得黎咁有錢?個個月去日本?
下屆直接搵啲支那芝麻官空降落黎
懷疑超哥日日起禮賓府
諗要抄幾多牌 先追到財赤
除咗高樓價, 仲有雙非問題
老實講佢就應該好過李家超既
但最多同689差唔多
真係無需要吹奏
不過而家喺連登佢都莫名其妙上咗神枱
宣佈停建居屋是2002年孫明揚
當時的行政長官是董建華

私人參建居屋轉成公屋的例子
例如天水圍俊宏軒
入伙時特首都係董建華

曾蔭權亦沒有「拍拍屎忽移民」

請勿歪曲史實老作
當年跌到仆直既時候,香港都係搵錢好過大陸,東莞一樣上爆,唔同意唔救就睇齊

救都有好多方法,唔係一味限死供應,唔起樓黎救,救完又唔見佢起返樓

我就信要先死而後生,樓價炒過龍咪依家咁,產業單一 舖租貴 吉都唔減租等好多問題

雖然都係呀爺指示,但係房屋供應係依家好過貪曾時代
唔覺佢有貪污
係共匪老屈佢
你試下今時今日8萬5?個個讚到飛起

個時居屋靚則,之後轉埋公屋,成班公屋租住居屋

;依家居屋公屋同則仲要係垃圾
屌唔小心正皮左,我無心㗎!
曾蔭權都吹到香港父母官啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞