老老實實 李家超算唔算香港歷任最廢既特首?

413 回覆
2207 Like 65 Dislike
大部分都想回歸
做得勁好
揾個保安坐ceo位
啱啱形容中囯香港:
一蟹不如一蟹
歷史都有教啦,武官做阿頭邊會好
過多十年仲搵你香港人

上面擺個香港市委書記攪掂啦
上面硬係有班柒頭係到護住曾蔭權
其實係咪on撚9
梁振英UGL:好彩搵隻傻閪轉移視線啫
無人有水晶球
但理性睇番香港當年係唔需要8萬5呢套政策出台
玩一刀切

一刀切呢d玩法又係咩嚟?
熟老共既就會明
唔關撞唔撞正個97事
係本身個做法就有問題

你將8萬5呢個概念有效分期執行,唔好一野公緒於世
睇到個市搞唔掂,咪延期審時度勢去做
一屆兩屆唔得,咪第三屆囉
點解要一鳩就推陷個市?
呢d唔係老董好大喜功係乜?

成個市場都係炒緊樓,總體資產向上升既時候
你一鳩劈個無法理解既動向落嚟整冚個市
仲要講緊當時總體香港人受惠20幾30年既房屋政策相安無事既時候
令一堆人承托住香港中低層既人食屎
呢個絕對係老董期做得最錯既決定啦

咪撚學鳩埋大陸果套覺得呢個係為民為港政策啦

老董期最仆街既決定係取消租務管制!
唔關乜柒97,08既事
係1998年做既
呢個政策令到香港所有房地產租金無止境地上升
地產霸權+業主喺呢接近20幾30年食晒所有新生一代既資源
去到2019後基本面變鳩晒,先開始有回落既境況

香港行政長官咁多任去評
最仆街一撚定係董建華時期
楊潤熊
貪曾好撚過李公公十幾倍
建華係心地好 ,但用錯政策(佢本身都係想啲人有書讀點知搞到大學學位唔值錢)
就係佢夾埋地霸炒樓,居屋都停起黎救市,起咗既唔賣轉公屋,部分私人參建樓都轉公屋,依家先多返供應

唔係佢會炒到咁癲?收割完下一代就拍拍屎忽移民走佬

90打後真係多撚謝你
月鵝其實未做大位時個樣都正正常常

做完大位個死人樣愈黎愈閪呢
過幾年又講 比家超做得好
岩架啦
80後笑90後笑00後
曾蔭權成為香港有史以來首個因為在任期間觸犯刑事罪行,而被判處入獄服刑的前任最高級政府官員。此案上訴至終審法院,並於2019年6月26日推翻所有控罪和判刑

Google完
貪曾由唔入局個刻開始注定要比人搞
其實有咩問題,美帝一樣多野雞
不嬲係睇top幾間同排名
起到成街大陸野
大陸人都唔落黎玩
唔止「特首」!我諗計全球所有人口500萬以上嘅城市嘅市長,佢都應該係最廢嗰個…
當年啲人明明喺網上講曾蔭權仆街
宜家居然變咗懷念
唔係炒到咁撚癲,香港人點食大陸條水食到19年唔係樓價房企撐住,人工同經濟晨早同大陸睇齊

個個特首都仆街架喇,係睇邊個仆街啲姐
當時個個屌佢嘴面仆街
唔撚聽人講 鐘意貪小便宜
而家因為坐完就俾新一代當神咁拜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞