老老實實 李家超算唔算香港歷任最廢既特首?

413 回覆
2207 Like 65 Dislike
歷任特首真係最撚廢李公公
學歷又低視野又淺
管國際城市無流利英文
推膠袋徵費又衰到貼地
攪夜繽紛燒錢俾自己友
夜市撐經濟都講得出
警察加人工保安局長出身 詐騙案爆升如JPEX
金融投行炒人 股市由高位跌一半
地產樓鋪office 齊齊仆直
最優惠免稅港無埋 貨櫃碼頭生意俾大陸搶撚埋
香港成個國際形象俾佢攪撚臭曬
好多野身不由己,但做唔做選擇權係自己度
算鳩數啦 歷屆特首落台後都有人吹奏㗎啦
舊登連登夾埋上咗十幾年 點會唔明呢個道理
笑撚咗一分鐘斷兩獲
做demo 做到咁叫人點信
你犯咗23條
每一屆你哋都話係最廢嫁啦
到下屆又話起碼李家超點點點好咁
咁人地美國啲好野唔學學啲衰野有咩用?

有大學學位自我膨漲
高不成又低不就?

大學生去老麥炸薯條🍟?

你唔覺得有問題呢個已經係一個問題

大把美國本土啲人其實連讀大學錢都無
明明09年反高鐵,之後起錨,佢都係比人屌到仆街。當年7月1遊行其中一個theme叫“71勿當奴”。而家變左懷念當勞

人類對抗權力的鬥爭,就是記憶與遺忘的鬥爭。呢句真係無撚有錯。
所以我對香港完全絕望就係咁解。一般人就係呢啲水平。就算真係民主普選特首完全脫支,個結果只會都係柒住咁去。
老老豆豆,蛋餅強面皮厚度差不多,學歷學識偏高,講野都睇得出係狠辣,畀佢上到特首係一個大禍害
仲有廢除集體談判權,廢除市政局都係佢啲政積。呢條撚樣根本將香港好多基石扑爛哂。全靠佢開左個頭之後果幾屆特首同地產佬先可以咁撚癲。
根本能幹
希望可以做多幾屆
「梁振英 係好撚仆街,但條友搞還搞 起碼捉到分寸,每次有大獲野都唔會發酵到一發不可收拾」
佔中都唔算不可收拾?
其實李家超係唔係最廢既特首?
https://lih.kg/3061324
董建華:世家子弟,美國人脈廣,克林頓都黎香港演講,英文流利
曾陰權:曾經擊退金融大鱷,邀請到梅德韋傑夫訪港,委任最正常既律政司黃仁龍
梁振英:高大
林鄭:年年考第一,第1個女性特首,夠膽行係習近平夫婦前面
李家超:中學畢業,矮,冇國際領袖俾面佢,唔係出身顯貴,手下冇正常人士,英文差
反駁李
加埋玩外判制 賣公共資產
直接將往後30年香港命脈收皮
下?今天我,佔領區打麻雀BBQ,快樂抗爭喎,最後自動收皮。完美收拾啦直頭。
咁其實增加大學學位喺主權移交前已經做緊
八十年代尾已經籌建第三間大學(UST)
九幾年將poly city poly 浸會 嶺南升哂做大學
又唔完全係老慒董帶起嘅
當然主權移交前點解要增加大學學位 就緊有原因㗎啦
呢啲killer
靠食蘋果上位
都唔係遺唔遺忘,係當年係英治時期啱啱回歸,大家期望高啫
依家睇番其實政改、高鐵都好少事

嗰時大家覺得佢同老董係大陸走狗擦鞋仔,
依家見識過真.走狗就發現當年佢哋可能已經頂咗好多
有邊個從政唔會比人屌到仆街?
點樣可以好似你咁優秀?
同埋政改、高鐵呢D 本身爭議性大,俾人屌都無可厚非

但而家嗰個,係可以喺外賣餐具,或者球星訪港呢D 咁撚小事上面,都可以整到成個香港成獲泡咁
真心痴撚線
咁睇,好多人唔係真係懷念佢做特首,係懷念果個年代。
我諗無可否認,果陣時係依家好,至少大家都仲會有希望
本身共產黨欽點得佢,就係要香港放棄經濟,專心搞維穩
所以李家超喺共產黨眼中係好稱職
你諗多左,食十舊屎果陣,懷念食兩舊屎嘅年代,係人性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞