老老實實 李家超算唔算香港歷任最廢既特首?

413 回覆
2207 Like 65 Dislike
提提各位, 國安法生效左啦, 為左你地自己, 為左屋企人.

收下把口, 有D嘢, 心裡諗就算, 香港就是如此悲哀.
前凸手
可能得佢
一個出街
唔怕比人指住屌
所以要坐監嘍
對上嗰兩個英文好聽好多
一聽超哥講英文同國語真係高下立見
超哥碌鳩好大條

利申:發夢幫超哥擔過
算吧啦!陸續有黎啊,講得太早了😏依噶的低點係聽日的高點
曾蔭權公費睇個仔畢業禮
坐商人飛機昇做頭等
特首官邸廚師都出書踢爆過佢平時點貪
大部份冇留意開 用而家個標準加回憶美化
再非黑即白以為被判就係好人
咁係因為你悲觀

超哥係頁問緊係最好
你舉嘅例子D數字太細
起馬都講下平租豪宅同埋發廣播牌單野 但係AROUND都係3幾百萬
當時佢人工都30萬一個月 話貪又會唔會貪得太少
689閒閒地都5千萬起錶
而且佢坐完出黎都堅持繼續打甩條罪 事實法律上佢係打甩左
林鄭英文麻麻
成日錯grammar
而家只係話佢有無貪,唔係有無犯法。
如果無俾人判刑就即係無做過,咁689高可晴呢啲真係好冤枉。清白之身俾人屌足咁耐

再講果陣時公職人員操守好嚴格。收禮食飯飲咩都有標準同要申報。如果只係因為貪得少就唔當貪,咁其實ICAC真係可以變cafe.
老實講做得官唔多唔少都會受到特別待遇
唔係話啱唔啱 只係人之常情
亦唔係話貪得少就唔算貪
只係當日佢假假地都香港一哥 如果真係貪個丁屎咁多 只能話佢係蠢
所以到今日都唔係太信 覺得比人做佢機會率比較大
我真係唔明講李家超廢有咩問題
我係講緊佢呢一個特首廢,唔係個個特首都廢
我咪話曾蔭權好囉,689我都只係批評佢性格,冇話佢廢喎
我只係針對緊一個人既能力,唔係質疑由特首根據一國兩制管治香港既合法性
澳門特首都可以批評得,點解香港唔得?
台灣都係中國架嘛,我直頭同你講蔡英文賴清德呢兩條撚樣就係垃撚圾,廢過李家超Sir 10倍
咁係咪要因為我批評台湾省地方領導人,要拉我?

睇下呢篇野
陳靜心批評得仲激過我,佢都未比人拉
https://www.inmediahk.net/node/政經/陳淨心到中聯辦向夏寶龍請願不果-被警要求改到港鐵站外
董建華嗰陣都好似唔怕
雙非問題. 唔係佢唔截. 擺明就係中共唔俾佢截溝淡香港人
溝到咁上下. 截雙非呢個大功. 留返俾689做
第二份工咪睇你第一份工囉
咁你第一份工睇乜呀? 睇你靚仔呀?
下屆分分鐘係蛋餅做
樓主你如果係香港敢出e 啲post你又想見報?

我只知係班香港人北上消費搞差香港經濟
外國細力忘我之心不死用旅遊警示搞差香港旅遊

超哥成功創造好多口號,hello hong kong,夜繽紛,已經成功由g入興
廢柴食塞米扮晒蟹嘅屎忽鬼
林鄭俾人屌都無所謂
但家超俾人話一話就想起19年黑暴
咁就好心佢地搵個人才黎啦
下下滅聲治標唔治本
「老實講做得官唔多唔少都會受到特別待遇
唔係話啱唔啱 只係人之常情 」

就憑呢句:
6百萬買樓送身份證
一樣放大把大陸佬落黎
黐撚線曾蔭權係在任期間唔撚起樓 官商勾結 推高晒樓價嘅鼻祖 竟然有人吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞