老老實實 李家超算唔算香港歷任最廢既特首?

413 回覆
2207 Like 65 Dislike
停建居屋唔係佢起頭既
但佢任內好多聲音要佢復建佢都唔肯搞
仲叫大家可以去偏遠地區買樓
咁佢點都難辭其咎架啦
我覺得政策係好定壞都要睇當時環境既
最初老董年代停建居屋未必係壞事
但到曾年代係咪仲應該繼續停建呢?

至於樓上話"拍拍屎忽移民走佬"我理解就唔係講曾
應該係指賣樓賺到笑然後移民嗰班人
你幾多歲?好撚柒拍拍屎忽係講你d收成撚暴發戶

曾蔭權將房屋政策失誤責任推給前朝董建華 - RFI

從他做財政司司長、政務司司長以至特首,這些政策都在他手上,他出任政務司司長時停建居屋,土地儲備又取消,勾地表政策都是他的發明,他看不到土地儲備的重要性,是很大的失誤,責任完全在他身上。李永達又指現時地產商都同意應復建居屋,如曾蔭權堅拒復建,他比地產商還要壞。

https://www.rfi.fr/tw/%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E5%8F%B0/20111009-%E6%9B%BE%E8%94%AD%E6%AC%8A%E5%B0%87%E6%88%BF%E5%B1%8B%E6%94%BF%E7%AD%96%E5%A4%B1%E8%AA%A4%E8%B2%AC%E4%BB%BB%E6%8E%A8%E7%B5%A6%E5%89%8D%E6%9C%9D%E8%91%A3%E5%BB%BA%E8%8F%AF#:~:text=%E6%93%9A%E4%BA%86%E8%A7%A3%EF%BC%8C%E6%9B%BE%E8%94%AD%E6%AC%8A%E5%9C%A8%E6%9C%AC,%E5%80%9F%E8%B2%B8%E5%88%A9%E6%81%AF%E8%B3%BC%E8%B2%B7%E5%B1%85%E5%B1%8B%E3%80%82
超哥政策:
夜繽紛
日夜都繽紛
激光劍格劍
盛事之都(柒咗)
禮貌之都
環保走塑
曾蔭權係唯一一個主動由政府推動政改嘅特首

你可以話佢個方案係假普選,但以今日角度睇,其實應該係談判後出爐嘅版本黎
你班連登仔唔識就咪出黎鳩up啦
老董識得搞呢d,你講出黎有冇笑呀 00後
上面有講

唔識咪以為乜都老董

我問返你,你係覺得老董識搞?
傷害嚟講一定林鄭係T0啦
先唔講強推送中
傷害香港百姓同廣大中國市民嘅人民感情
剩係疫情期間d咩禁晚市禁堂食...
仲要寵信黃泉局長
我敢講個種敗家燒錢法先係佔移民撚一半原因
歷任特首都立唔到廿三條,真係要立你估立唔到咩
個個都知立咗會瀨嘢嘛
呢隻立咗仲以為交到功課威威咁
真係威人威威不是威
分析客觀
下屆超哥冧莊
當年嘅HKU好撚難入
佢學歷起碼見得人先
佢叫好
任內令到樓價極度飛升就係佢
一手順勢ko 本土製造業
樓價上升做就各行業未來嘅隱患
單依靠高消費品 製造 飲業
租金貴 做乜都死
公屋減落成 市民冇錢捱貴租 錢又係落返大户手上
佢叫庸才,不過如果係庸才之中選擇,佢可以叫好嘅
香港叫爛船三斤釘 有一套完善制度 你唔搞佢 佢自己識run 好
之後嘅老細,就係插手搞 所以 大家見到由治及興嘅情況
Anyway 香港會更好
炒起樓價都仲可以講埋人工跟住升係因為依樣?
你都算好野架啦
除左話你係AA之外我都諗唔到你係做乜野工先可以咁樣講

人工升,擺到明係全球經濟上升緊,大市跟住加架啦
你唔加,人地加,就跳哂糟
關撚你樓市事咩
咁又唔好咁講
當時話佢得到既利益都好似有成百萬
但唔係現兜兜俾,係啲住豪宅同款待
雖然銀碼好細,中國一個村長都貪得多過佢

呢個銀碼絕對唔會打動到佢,佢係衰蠢
你可以話把尺對佢突然收到好緊,都擺明係俾共匪搞佢,但行為真係有問題

不過依家香港把尺已經唔同晒
689貪左5000萬仲可以上電視講:舊錢俾我唔係叫我做一啲野,而係叫我唔好做一啲野,所以呢個係冇問題
波叔囤地就話係太太及其家人,仲升埋職添
柒婆就真係清官啦,2019年仲有新聞
但係佢都冇野俾人篤
cls 柒婆推香港落地獄都可以話好過比卡超
驗下個腦啦戇鳩仔屌你老母
前衛開放、神探、碩士
時機問題,政府呢個三(撒)位都係做傀儡
拎黎擋刀用,之後上任既政府一個比一個差
所有野不斷收窄緊
小朋友先會J學歷
第一份工攞學歷做入場券 第二份工就已經係睇你工作經驗啦
超哥後生lady killer黎,一定靚仔
做開紀律部隊有操開,老左都keep到身型幾型棍
一蟹不如一蟹
如果薯片做到,可能會係最好
係囉原來無俾人告就即係無貪。真犀利
樓價唔高,地價點高?地價唔高,稅收又點會低呀?稅收高,有無國際企業仲入黎香港玩呀?
以為呢啲通識有教,原來仲有人唔知
國安林鄭尾期立的。
但係班兒登就月經期吹奏貪曾有幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞