城巴輸入的20名內地車長:「強調薪金較本地司機低!會繼續招聘」

312 回覆
33 Like 207 Dislike
香港主要既問題係大機會留埋d外勞做新香港人
似係英美澳加個種俾你做新移民勞動力
如果跟新加坡個套 其實係無問題
頭搖又尾擺 漂移境界
期待不斷响安橫衝直撞,還可以站同站之間叫停司機。
諗起都興奮
外勞坐夠七年都唔會有永久居留權
暫時唔成問題。

我比較係擔心磚材嗰邊。
專才計劃其實無想像中咁受歡迎。
但可以預視已經會引嚟新人口問題

本身中国真係有料嗰啲只要可以走都去哂外國

真係二三流去香港都偷笑
最怕係啲垃圾假學歷一大堆,跟住人駁人咁冚家去攞公屋食福利。
只可駕駛非專營巴士固定路線。即沙田第一城兩條居民巴士路線,及無綫電視員工接駁車。
無綫電視員工接駁車 呢個搞笑
條線唔知玩到幾耐,你真係擺長工去Run都有啲嘥氣feel
巴士師我信香港人多d
反而地盤佬裝修佬應該可以請多d外勞
連炎明熹個啲雙非瘟神都收左幾十萬
港共邊會把關
支那十三億人個個都想纏住香港人乞食
天龍人包住wo 個度都一萬 即係仲高過本地
開頭又話外勞人工要俾本地人高wo
有班人愚緊民扮傻轉移視線遮,
正常智商都知香港各行各業而家去緊咩方向發展
並且係人為地去呢個方向發展
無架啦,走到就走,走唔到,有一日過一日
啱呀
所以餐廳無客嘅時候都要識諗

當貴又無服務 又唔係好食啲
Vs
平啲 有時招呼

你係客點揀
直頭羅湖都已經大把 成年前已經開始起緊 改建緊啲酒店房做dorm 淨係羅湖內地最有名氣嘅酒店品牌 已經改建咗一層
香港都越嚟越多類似嘅dorm
好多公司已經諗緊 深圳租交通費免 時間都計埋
我覺得係正常都不得了 香港人當然唔鍾意
始終份工受威脅冇得任你開 但可以點做
完全唔夠人 有咩計劃想行都行唔到
平1$都係低過
你想習總禪位,即香港宜家屬於中共啦屌,咁你講咩偽政權呀on9
我會有本事趕走佢,咁你又做到?
而家唔係我想白卡平禪位
係你班支那乞衣要跪住向我香港人黃袍加身
白卡平條柒頭治國無方
搞到你班支那乞衣要乞居港權乞高才通乞做外勞
我理得佢治成點,佢治緊即佢管緊你,咁就唔係偽政權,你睇下你張身份證有無中國兩個字柒頭
點解唔影大合照等大家歡迎佢地
香港有雙層巴士同 同高人口密度
專營巴士賺好多錢
司機人工低 工時過長 冇休息
輪班時間編排閪
有意外又要自己食
有閪客又唔撐司機
付出同回報唔對稱
冇得揀咪做
好d五毛想正當化亂請外勞
以上因素未改善過
點解會skip哂
一野去左揾外勞?
佢係管治你地支那無方呀~傻閪
搞到你地支那人纏住香港人乞食,跪住向香港人黃袍加身呀~賜你平身啦
咁咪即係香港屬於佢囉on9,香港唔屬於佢管呀弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞