點解歌神封號會跳左一代?

542 回覆
5 Like 157 Dislike
大家都知佢攞到唔係因為佢實力
佢帶起咗日本勁歌,其實係佢幕後引入日本勁歌唔係佢
林峯(第四代:終有一日)「亞太歌神」
你冇聽過gareth t?
容祖兒邊度個個認同佢係天后
張國榮 大概無心睡眠同一系列電影之後已經開始打成五五波,巢皮倫宣佈唔攞獎除咗因為之前換獎醜聞外,仲有嗰陣張國榮真係已經追咗上嚟而佢就跌緊,佢宣佈唔攞奬先止跌回升嗰勢先勁返
經歷過嗰個年代都知raidas 先係大家嘅回憶同神枱,beyond 真係唔係嗰皮,仲要太pop
譚詠麟/張國榮二揀一就會得罪另一班fans
beyond唔係當時得令 係家駒死後先多人留意
依家啲人想轉型正義先認為/以為以前係好紅
佢唱花灑點解咁難聽

我係真心唔明 我以為佢會carry到聲底問題?
連台灣樂壇都公認佢係歌神,其實地位同實力已經係毋庸置疑
講真之前同之後都唔覺有
高音低音快慢歌乜都handle到,感情更加無人能及
佢啲歌只有佢先唱到個故事出嚟,其他歌手唱佢啲歌=自掘墳墓
佢唱其他人既歌都可以唱到另一個層次,唔講政治,佢真係萬中無一
浮誇,心的距離呢D歌係得佢呢D癲佬先唱得到
佢唱第二最愛點解咁難聽

我係真心唔明 我以為佢會carry到聲底問題?
佢哋有紅過,仲要係女fans比較多/癲添佢哋啲歌係入屋大眾啲,但就因為咁佢哋比較係歌紅過人,太pop, 比較少人追捧,講紅講影響力當年raidas 就真係一出就神枱,嗰陣個個追捧,達明就打大學中產市場,都好多人追捧,beyond 商業化太重太pop,嗰陣歌就會聽吓,多數人真係唔會去追捧佢哋
raidas當年同yoasobi差唔多
一唱一作 首首爆紅
beyond當年最入屋嗰首得 真的愛你
紅歌唔紅band 直至家駒死
本身太pop太商業,又上電視台拍戲又盛,唔覺有咩特別令人深刻,當年除咗有啲女迷佢哋同埋幾得細路仔鍾意之外,基本上嗰陣無咩人尤其後生去追捧佢哋,beyond 放暑假嗰啲其實都只係入屋但對年輕人嚟講唔會令人去追捧佢哋,raidas 達明嗰啲先真係令到人著迷
一代人嘅回憶
點樣唔紅呀
beyond 一定係當時最紅果隊 band / 組合
有四子主演嘅戲tvb 仲有自己綜藝 show
raidas / 太極 / 達明通通都無
係四大天王出現之後所有 band / 組合關注度都大跌
未出現之前譚張梅退落嚟嘅真空期幾乎係 beyond 最紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞