殉職消防邱耀文家屬獲發600萬元援助金 孫玉菡:展現無私精神 值得致最崇高敬意

263 回覆
28 Like 175 Dislike
你講就係呀我夠話得你一個支持,其他納稅人反對我唔識講呀你試吓整個公投,睇吓有幾多人支持
真N展狗 不嬲最底賤
https://lih.kg/2842423
你個仆街火燭鬼嚟應你都晒撚氣
生不如死
社會有冇聲音?
咪得你一個上網嗡
事實係有咩事人哋真係要入火場,有機會死,你班aco幾十年都喺office涼冷氣,待遇係唔同啲㗎啦
原來係得益者之一
唔怪得攞公帑都聲大大
消防返一放二都要每個星期返51個鐘
同埋消防唔係只係做救火 交通意外 攀山拯救 先遣急救 困𨋢等等都要做
仲有夜晚訓覺一響鐘就要即醒去車
你估訓到琳哂突然要醒去車真係好過癮呀
仲有時一晚唔止一次

仲有沙井公人賠得少唔係屌判頭公司而係走去屌一個唔關事既政府部門賠得多
姐係自己人工低就人地唔可以人工高?
呢啲咪就係魚蛋論囉
咁都叫猜測人地出發點?你地妒忌心好明顯架啦 唔洗猜測架
傳媒又無左,反對黨又無左,可以有乜聲音?
滅左人地把聲然後話人無聲音
唔夠人講啦就話屌人都哂氣
捍衛返自己權利都唔得架
有料就係針對返我既point去說服我
而唔係剩係識針對我既身份
地盤死一個上法庭判應該都係百幾萬
仲未計依D錢都可以拖你唔知幾耐
屌,平時吹到咁有光環
骨子裏咪又係一班為主子服務嘅狗
我有權我大撚晒,你班蟻民吹得我脹?
長官好man
我係女嘅一定流曬水
長官大人平時屌開咩女, 我濕曬啦
fatfat喇
仲有保險
你係既得利益者緊係支持㗎他日你收咗皮,你都想有得攞你根本就係自私撚
你係捍衛緊「你嘅權利」
享用公共服務=佢份糧已經包咗
難道你話你每個月收緊呢筆錢係唔包括我享用緊嘅公共服務?而家過身另外仲要畀600佢,傻咗?你呢啲唔係捍衛自己權利,係R着數
政府提供服務畀巿民,有權點用佢啲錢,我駁唔到㗎喎我無權講話我唔交稅
吓話,用餐記嚟比喻咁我可唔可以揀唔食呀難怪你做消防
小妹濕哂
你收皮啦有咩資格叫人收皮
仆佢個街我交稅做乜7
剩係佢頭一句話你唔抵得已經膠都唔洗派
其實佢帶你兜左個大圈但都無答過你點解出勤猝死要用公帑派援助金
其實無理由捐錢
公務員按正常程序點都攞到合理賠償
原來個援助金無規管無條款無指引無法律約束?

鍾意俾就俾
鍾意俾幾多就俾幾多
紀律部隊走狗有錢攞咪算好
咁你咪可以移民架嘛
而家移民都易左啦
外國都有員工工會為自己發聲啦咁又叫自私呀
同埋人為自己爭取利益係正常架wo
你做打工仔都會同老細爭取加人工啦 咁又叫自私呀
同埋人地而家真係返工返到死左wo
份糧係包佢為市民服務 唔包佢做到死
而家賠返600萬比佢我覺得冇問題wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞