殉職消防邱耀文家屬獲發600萬元援助金 孫玉菡:展現無私精神 值得致最崇高敬意

263 回覆
28 Like 175 Dislike
就算救火死又點
傻尻,嗰6球咪就係納稅人到嚟鬼唔知6球係魚蛋政你老母個權無學歷又無骨氣賤種狗靠納稅人養都仲惡過狗
你覆咗#214先啦問你點解,就話人唔抵得
理由嚟㗎?
我親戚都係喺政府到打工,做工程師,佢人工高我絕對無反對
但唔係你呢啲傻尻火燭狗可以比
而家柒咗就轉移話我仇政府仇埋公務員
點解釋,點解本身保險賠咗,仲要攞納稅人錢去賠多6球?
你唔好答我魚蛋論你攞緊納稅人嘅錢,係唔係要畀納稅人一個交代而家你唔係攞一筆錢,你攞兩筆
佢仲呦緊唔講唔知以為見工嗰陣時唔知工作性質返工先發現要咁
佢走去考aco 但4年前屌鳩人做公墓猿
咁係咪要大家冇錢攞你先安樂呀?屌你老母
上班時猝死
咁而家係有個捨身救援會批比佢呀嘛
合乎程序呀嘛 唔係冇啦啦比佢wo
佢係出動去救援車左咪合資格拎囉
政府賠錢就更係用納稅人既錢啦 唔通其他公務自己比錢咩
唔敢覆啦
瞓住袋人工要出勤真係好辛苦好偉大呀
立23條都合乎程序
咁你支唔支持立23條你真係好撚戇尻
如果清潔工 地盤工過勞死
無人會Care
政府工本身工作期間死都賠唔少
愚民太多 都唔知捐黎做乜
驚做政府工嘅人無錢?

消防有幾多單堅做真係心照
救火而死個金額更高,你見佢個葬禮都唔係最高榮譽就知消防處內部都唔覺得佢係因公 殉職
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞