Vision Pro 熱潮急速降溫  部份 App Store 一週僅賣出數台

252 回覆
102 Like 5 Dislike
URVRSP題材幾正
有套系列係戴口罩女護士幾正
最尾個幕先除口罩
咁搶口陣間俾 i 畜咬
i 畜不願面對
日本妹 vr 有格攪唔掂, 玩 vr 就係要臨場感
同當年3D電視一樣,唔關個牌子事,係市場本身對呢樣產品冇持久嘅興趣,發展唔起,同埋會有啲人用到頭暈,用到唔舒服就乜都假
除非真係可以做到 眼鏡咁細 唔係都幾難可以普及 始終帶出街好多人覺得奇怪

元宙2.0
點做到啊啲功能要整咁多sensor同chips上去
仲有電池問題已經瓶頸左幾多年 咁樣一副眼鏡根本冇位置空間裝嵌入去
如果做到咁
其他電子產品已經突飛猛進
8K 144 核電 輕簿 手提機 應該都有
vrbangers 套12k 點播? moon 同skybox 都播唔到
有冇人知 點樣將mp4轉av1 聽講要用av1格式先播到
Quest 3 都得啦
會唔會用夠兩年又突然白mon
VR係咪過去十年最大騙局
感覺似過渡性產品
之前有好多連登visionaries話vision pro就係未來
班人去晒邊?入晒去青山啦?
全部都關事

如果部機價平,實會多啲人買黎過下癮
如果部機係型係輕方便帶,依家個價都會有人肯捨得俾錢買

你咁大部咁重,買左都唔會用到幾次,
用得少又貴咁我買黎做咩。封塵
https://tw.news.yahoo.com/巴西醫生成功使用蘋果-apple-vision-pro-頭戴裝置進行肩關節鏡手術-074432129.html
vision pro個鏡頭清到可以係手術室入面用 佢仲要係第一代 市面上有咩VR headset可以第一代就可以係手術室到用
衣家冇咁多人買我諗Apple都預咗 一黎定價貴 二黎冇咩app可以用 過多3-4代同個價落返落黎就大把人搶

利申:果粉
見到連登成班月入五皮都冇嘅垃圾狂踩
我就放心了
一早講左係電子垃圾,根本apple係變梗第二個Nokia
我都記得,咁Q貴點買?成班友總幻想炒得起,又話當80吋電視睇都抵,毒撚即係毒撚,連睇電視都得一個人睇總要成班吹到天上有地下無
係,出之前我仲以為佢有乜新科技
可以做到個mon半透明加實體(例如個點陣重疊或移動之類)
屌原來又係用鏡頭,多年前其他vr一早都做到
其他新功能只不過小小enhance
唔太實用,亦冇乜革新性
都未計電池等有幾柒
vr biohazard真係幾正
不過玩個零鐘就想嘔
有個蘋果Local賣貴五倍
半價都賺到嘔
咁貴點買
試下半價
大堆人狗衝
有個蘋果Logo賣貴五倍
半價都賺到嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞