Vision Pro 熱潮急速降溫  部份 App Store 一週僅賣出數台

252 回覆
102 Like 5 Dislike
講緊喺VR入面重要程度地位
我講緊拍攝技巧+器材
日本VR AV是勇者單挑獨眼巨人的恐怖片
器材係既,但日本妹先做到個種親密感
得一條友推post
10年前嘅科技.....
做唔到熱潮即係收得皮啦 咁撚笨重又戴唔到出去 女唔會買 老野細路唔會買 得班ifan 潮童會買 摺得啦
電子垃圾 續航冇6小時以上 都唔會買
呢度討論既連登仔
我敢保證9成人未試過vision pro
你問心 買完你會唔會真係用
你唔會用 俾你可以1蚊買返嚟 你都係唔會用
(不過係嘅 你會買黎擺)
你係會用 10萬都會買㗎啦 仲可能去食炒價買添

講到底就係部野應用層面上無乜吸引力
俾你皮幾買完返嚟 咪又係幾日之後退貨
點叫唔用
我q2都係一個月開一次撚下
Psvr真係冇用
Psvr冇買
所以你咪係樓豬篇文口中嘅新鮮感囉

係呀平啲係會賣多啲呀
不過係賣多少少俾你地貪新鮮感嗰批
對成個銷量只係得嗰一吓嘅boost
消化完你呢批 呢篇文又可以用得返
根本都仲未搵到佢可以永續銷量嘅吸引性
所以 我都係覺得Vision Pro 最重要功用係為 Apple Glasses 收集數據同整apps 開路
你說服左我
得 YouTuber買 vision pro 姐, 你部機又唔比人整咸野就等收皮啦, 不過apple貴為國際級既企業, 邊到我地啲平民理解
有熱過?
你班連登公屋俠點解唔掃多幾部呀
抄個摺MON又頂幾年
之前話會係潮流果d 巴打呢??
又話Apple 出得一定好多人開發app 好多野用
睇過?
送都唔想要
佢改極都解決唔到重同無銀用
PS VR 打機以為好正
點知
嗰陣成班傻鳩吹到革命性科技咁
又話平又剩

估唔到咁多人嫌Vision Pro貴,其實只係$27000
https://lih.kg/3410912
Game都冇咩
打咩機
當時又係吹到好勁
而家好似話停產 太多貨山積

如果vision pro 唔減價 冇多d app 應用
下場一樣
叫m$出隻fallout/warcraft/Diablo metaverse
用同一個世界觀但輕鬆向玩法
肯定多人玩
都唔知有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞