Vision Pro 熱潮急速降溫  部份 App Store 一週僅賣出數台

252 回覆
102 Like 5 Dislike
咩叫假ar假mr
ost定係vst只係手段 目的係將虛擬元素同物理環境interact 唔係區區將啲資訊、畫面疊係實景上就叫真mr
唔好講vr product 自稱ar啲product有幾多間個physics engine, spatial location同埋mapping可以做到vp水平
vp係pass through已經用天生弱勢嘅vst做到接近ost水平 image quality更加vst強項屌打ost
appple store
根本無得同quest 3比
功能 重量 性價比屌打Apple無撚用嘅「機能」
都係攞黎睇VR POV四仔
諗起啲ifanboy同垃圾youtuber吹撚到嶄新科技咁
人哋meta已經出咗幾代
佢係MR唔係AR
識野我當年都係咁用。
vr 4仔係vision pro唯一出路,亦只有4仔先會引到班咸蟲課金+買同戴舊咁鳩重又少用途的野。
不過應用月範圍太窄,都係唔會形成到咩生態
你quote嗰個人我就唔知
但劈價一半我會買嚟當體驗下Apple嘅VR 玩下
當買個玩具無乜所謂
大家仲等緊第二版

當買玩具玩
萬三極限
連登仔果陣唔係咁講
果陣少少唔岩聽就屌人
話一定係人地窮, 呢隻野一定劃時代產品, 天上有地下無
見人用黎睇f1 好正
Software上要等班developer 幫手做好先得
你話有d咩大廠遊戲就話姐
resolution都係quest 3高?
no
規格性能一定vision pro高
但性價比就quest 3
唔計體驗 紙皮盒+手機性價比遠高過quest 3添
App Store有得買vision pro?
唔用體驗嚟比較冇意思㗎喎
係apppple
Lihkg:改變世界
太貴喇,非常擔心買咗只係用一陣就放埋一二邊。咁貴嘅話要長期用先覺得值
下我覺得鬼妹先拍得差,完全無乜劇情氣氛營造,兩野埋牙鳩叫兩野又出貨
app store
Vision Pro同時顯示top 8熱門posts嘅留言持續更新,有冇得諗?

上面4個posts

下面4個posts

抵死
換鳩埋基曲就啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞