Vision Pro 熱潮急速降溫  部份 App Store 一週僅賣出數台

253 回覆
102 Like 5 Dislike
講鏡片最清一定唔係VP

如果講VP係咪第一個應用係手術 我就唔肯定
用振動模擬到唔到?
為左等人哋睇到配戴者對假眼搞到重咁多
盞搞
同埋佢係有心搞 spacial video
下代 iphone camera 要一頭一尾先做得更好
兩個 cam 痴咁埋點拍 3d
幾時會有買iphone送vision pro 優惠
有 vision pro垃圾d又貴d
對眼我都覺得做多咗
最好下代cut咗佢
上面已經有人post 左醫生做手術會用到,
而果一單係第三單Vision Pro 醫學上應用
你覺得邊一部VR可以取代到?

英國
https://www.tatlerasia.com/gen-t/innovation/revolutionising-surgery-with-the-use-of-apples-vision-pro-in-the-operating-room

到依家先VP先出咗三個月都未到,同埋係單一地區
整到好似桐人咁訓係到都用到先啦
公屋idog唔肯入貨呀?
平心而論,其實vision pro 根本唔重,覺得重係因為設計問題,為咗靚將個重心向前得好緊要,正常人都唔會覺得舒服啦,整成頭盔形就唔會覺得重,蘋果又一為咗設計犧牲實用嘅最佳例子,之前係m字額
其實vision pro 我有諗過買
其實幾點影響我買嘅意欲 本身想感受吓vision pro 由體驗係乜

續航差
使用時間唔能夠太長 對眼返現實係要長時間適應(我用quest 2都係 一集動畫同打陣機已經係極限 約30分鐘)
用途太過少 比quest 2定位唔一樣 但只可以講 佢係Mac 嘅mon
平心而論,其實vision pro 根本唔重,覺得重係因為設計問題,為咗靚將個重心向前得好緊要,正常人都唔會覺得舒服啦,整成頭盔形就唔會覺得重,蘋果又一為咗設計犧牲實用嘅最佳例子,之前係m字額
E家又第一代唔掂???
IDOG:APPLE未準備好係唔會推出
都話idog雙重標準
半價都唔會點買 根本就無乜用途
拎黎睇3d av
咩生態圈真係搞笑多
我唔講乜都齊, iphone, ipad, apple watch, airpod, apple tv,home pod, mac, vision

有幾多人有一半以上, 我自己就得iPhone, ipad, airpod
所謂生態圈, 又洗唔洗加埋智能家居果d 配件

講返vision, 根本就出黎搞笑
同另一邊meta 出vr 話用黎開會一樣咁撚好笑
但最少人地睇av 睇得爽

自古以黎基本上新"AV" 都係因係"AV" 而普及

利:用緊Meta Q3
當年iphone初代未有app store
都係咁上下情況
idog 去哂邊
休狗肯狗呢?
休狗肯狗呢?
當一部iPhone賣緊10萬蚊美金嘅時候就會有啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞