Vision Pro 熱潮急速降溫  部份 App Store 一週僅賣出數台

252 回覆
102 Like 5 Dislike
個價先係最大問題
個樣以headset嚟講算係唔差
我諗digital sickness仲係一個好大嘅缺點
口爽荷包立
個陣吹到話改變世界
而家就要話再平一半先大把人衝
META嗰個先柒喎 apple呢個都叫樣衰..
經濟蕭條(英語:economic depression)是在一個或多個經濟體在各方面的經濟活動持續長期下滑的結果。它比經濟衰退更為嚴重。
經濟蕭條是一種不同尋常的極端衰退形式。經濟蕭條的特點是:
持續時間非常長,
失業率異常大幅上升,
信貸可用性下降(通常是由於某種形式的銀行業或金融危機),
經濟產出大幅減少(由於需求乾涸而供應減少,供應商減少生產和投資),
大量破產包括主權債務違約,
貿易和商業(特別是國際貿易)數量顯着減少,
高度不穩定的相對貨幣價值波動(通常是由於貨幣貶值)。價格通縮,金融危機和銀行倒閉是經濟蕭條的常見因素,卻通常不會在經濟衰退時出現
Apple product 第一代廢係正常
不過今次廢得嚟又貴
引人入勝的內容

DMM VR player
因為班VR友唔肯認輸 明明大家都話VR is dead 班KOL就一直吹風VR好有前景
Tim Cook同班大股東都唔識科技 又真係信

明明就無遊戲大廠肯科水全力搞獨佔VR作
頂多都係射擊遊戲出吓VR support
咁自然係一潭死水

根本好明顯熱潮過咗 VR係純粹用黎睇AV 玩咸game
仲未計有部分人會退貨
咁大舊嘢戴喺個頭度 又貴 唔好賣係意料之內
唔知Apple首席idog休狗 買咗嚟支持Apple未呢
Idog double standard唔係第一日
抵L死,執L咗佢喇垃圾癡那製美帝apple products
太貴 太大舊 帶住唔方便
暫時都係「過下隠」玩具only. 連iPad 個方便影視娛樂功能都取代唔到。 好難大賣
期待佢有由當年 window phone/blackberry主導
到出iPhone 嗰陣,改變整個業界甚至世界嘅震撼
VR AV 越睇越上癮
睇完各大外國評測,完全唔感興趣
睇開邊個
你mom
哎吔哎吔 痛…痛
應該下放大搞色情生態圈同啲咸片公司合作搞視覺立體av,再整埋咸game,小弟弟細個睇刀劍神域已經諗係張床度戴vr玩超真實咸game
睇AV 幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞