[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (221)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
以前麥基就真係乖乖仔
對手會係咩level
亞冠+亞協冠軍本土成績唔夠踢亞洲賽既話
都係會去打ACLE外圍賽
輸左入唔到ACLE既話會直入ACL2分組賽
所以ACL2外圍賽應該就係得6隊
只係因為牌照關係唔知係邊幾個地方既隊
越南盃冠軍
卡雅
淡濱尼流浪
425 (未定,不過大家都知道會係呢隊)
印尼甲冠軍
卡雅養狼狗咬心口?
件件臨老比條高佬搶錢
425最惡踢
希望係卡雅/淡濱尼
會唔會好似西咸椰子咁有高中鋒ptsd,結果搞到成績仲差過之前
唔好再問marketing意見先簽人就得
西咸直頭係對中鋒有PTSD
去到最後都係用安東尼奧
講真 1700萬搞多隊波都仲得 佢都肯簽落去
最後倒錢落海
但老實講都係要繼續搵保利臣依類級數嘅外援嚟先可以喺ACL2有競爭力,喺本地度撬嘅最多算係補充實力,好似保連奴依啲咁
發現荷甲中下遊原來咁人工低
可以繼續發展吓歐洲二三線聯賽主力
一哥:當我死㗎
你又知佢無份
2024暫時聽過最好笑
作為首位取得國內職業合約的香港女子足球員,朱寶恩周六(20日)首次為佛山皓搏在中甲賽場正選上陣,惟因正在應考香港中學文憑試(DSE),她坦言體能未完全恢復,對自身表現並不滿意。

早前由本地球會頌恩公民,轉投中甲球隊佛山皓搏的1米81女將朱寶恩,在上周三(17日)首輪聯賽,已後備上演地標戰,惟球隊以1球不敵上海申花上體。而上周六(20日)對武漢武體,朱寶恩更以前鋒身份,首次正選上陣兼踢足,助佛山皓搏0比0打和武漢武體,取得今季第1分。

雖然新一季中甲已經展開,但由於撞正中學文憑試(DSE),令應屆考生朱寶恩季前一段時間未有隨球隊訓練,她承認過去兩場表現仍有待提升:「可能因為番咗香港考DSE,一段時間冇練波,之後幾場應該都踢唔到。體能狀況麻麻,所以踢得一般,當然唔滿意自己嘅表現。」除此之外,首戰中甲的朱寶恩又提到這裏與香港聯賽的分別:「我覺得最大分別係中甲嘅節奏快好多,對體能嘅要求都大咗,仲需要一啲時間再適應。」

原文網址:外流港將 中甲首擔正 朱寶恩:體能未恢復 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240422/mobile/bkn-20240422203044885-0422_00882_001.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMQABHYRvGQ5z1rNDX7M7EDCCsttFH-b0cL7oR6TWVlTQzaWmYTzLlirCPfMY3A_aem_ATq1Ut8KRkVNd-c-U5OUyiiirFSQ_tiSuZxgTPBIJDXJpjrbmwayws5P91p1z8rGddM
本地球員靠邊個去簽,冇朱蛇冇細榮,莫非靠潘文俊簽翻流浪人
幫拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞