[信諾???]無賴保險公司龍門任搬,投保人面臨破產

200 回覆
200 Like 7 Dislike
其實係,六十幾歲先嚟買醫保
正常公司就唔受,受既都會搵藉口踢保
臨老周身病痛先嚟買醫保邊有咁著數
肯受你實有問題
佢呢個case 好大機會係early claim又大額,你買得耐,交嘅保費其實可能已經cover左好大部分嘅賠償。當然啦,買醫保嘅話當然唔使用到就最好啦
自願醫保80歲都受保
政府咩都唔做,咪揾東張囉有用過政府
好多公司會查好多嘢
想問下英國保誠有冇過類似嘅新聞爆?

老友做呢間係咁叫我買,考慮緊索性買一份等佢以後唔好再煩我算
自然既degeneration都唔比
不如咪撚做佢生意算啦
我波唔中都射波睇醫生,話頭病拎假紙
我都唔記得睇撚左幾多次
咁我以後咪咩都唔撚保?
咁戇鳩?
Push
香港買保險等於俾錢交稅養狗咬自己一樣
係腥港咁撚賤冇包攬訴訟,所以啲有錢佬大公司先可以玩撚死平民
正常申報,正常投保,咩狀況都申報晒叫貪小便宜、屈保險公司
信諾環球你傻撚咗?
點解唔早十幾年投保
你先似保險狗,咁想人買保險
唔買保險咪無事
如果係自願醫保,問卷係標準化,淨係想問投保前五年嘅醫療狀況,佢冇問你冇答唔算違反最高誠信

如果係其他醫保,因為唔係標準晒,所以答你唔到,要睇返當時佢點問你點答,應該要問你嘅代理人、經紀或者保險公司,無論係網上面定係真人,我哋都只可以比一般意見,可以比任何建議你的

再帶多頂頭盔,以上我哋只係討論保險產品白紙黑字嘅運作,唔考慮信諾環球同其他保險公司點樣「使橫手」要陪都唔賠,直接攞走投保人生存希望
大把人家境唔好無買開
之後有能力先買
唔好,呢啲唔係老友嚟
肯定係用保險做敲門石,結果要你買儲蓄計劃
你就平平白白送五六成錢佣金俾佢
我都話66歲投保一定難過26歲好多
如果咁都受,一定要預間公司唔認數

因為保險不嬲係對賭遊戲
66歲一定係供款期短加極早會有申索,依個係常識
買完都可以繼續煩你再買
其實保險公司都係仆街

年年比皮幾兩皮保費

不如自己儲十年八年錢好過
唔通你信賺夠俾大家賺吓咩
越多監管最後就會狂加保費
連賭既機會都無,最後政府自己食返,所以目前情況係咁
其實保險公司真正作用係走資
交稅都有用過買保險,起碼都有公立睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞