點睇方皓玟上CCTVB同Loong9 洗剩種合唱?

392 回覆
31 Like 91 Dislike
仲有簽左約點解要俾你上其他台,訪問都無唔俾做不過要講國語,viu會唔會俾鏡上tvb節目平時會做到訪問先!
陳奕迅/張敬軒/張天賦
英皇歌手免死金牌
"而係一個電視台係中立嘅平台 要接納不同嘅觀點 立場 光譜 可以比到空間黃人創作 但同時又會有維穩幫政府宣傳嘅節目"

咁TVB請小明畀佢唱下歌宣傳下係好事啊
但到頭嚟咪又係個個鬧小明跪低

藍人上Viu=Viu接納到不同光譜 無問題
黃人上TVB=變節 忘記初心 好失望
2023已經唔會再聽呢類泥漿摔角搬龍門
永遠有咩事都唔關事 但就永遠要求人乜乜物物
(就好似no true Scotsman argument咁)
反正永遠都唔關事 又何必再聽唔關事的留言去吩咐自己做乜做物
2024都過咗接近一半
153搵林秀怡做獎老夠接納不同聲音未
你咁講viu造星3造星5果班咪又係食哂屎
星夢除左幾條女根本冇人氣,但係都成日有主題曲寫比班2線友唱,平時有大show又有得出黎唱下歌仲想點唔通真係包捧到你上紅館咩
相比造星3造星5果幾個冠亞軍都唔知去撚哂邊
我相信felix 晌廣州紅過姜濤囉!啲人自己唔留意就話人唔知做咩鳩!

Viu點樣幫佢哋黃人抗爭 爭取港獨
好期待佢答我
當年癲撚到 ViuTV連六四都唔俾講 仲話包容唔同立場
唔講政治
跌Mon 已經夠pk
唔明點解仲有人撐
依家連登就係咁撚差
亂帶風向去根本唔係事實嘅方向
之後冇人fc d人睇幾下就當後真

呢幾句係咪可以比返你自己
王祖藍上節目自己唱埋歌串鳩防疫
算唔算接納唔同觀點立場
其實我冇講到我立場係屌 我都冇反過小明上TVB
純粹講返點解有班人唔鐘意TVB
同埋屌好多人帶風向

老實講 小明心灰意冷寧願全力搵銀我覺得好合理
呢幾年睇到哂 走嘅走 又有做返港豬上支那
仲要自己內部互相爭鬥 自己人都互批
永遠打自己人用力過對付外敵
好似上面有人講 dj呢d反而上到位 落哂街嘅sm又做香港地底泥
咁撚畸形 就不如努力d搵錢好過幫人做代議士

仲有上面都有人睇米奇提攜好多後生
麥曦茵 黃進呢D咁本土 佢都幫左好多
我不嬲好尊重佢呢個人 但個台既文化唔係佢一個人可以改變幾多
同埋佢做左咁多年香港演藝人協會內閣 又做過會長
但果陣都幫唔到一班幕後演藝人 爭取係香港既福利
都只係叫人返大陸算
唔係個個可以咁痴線做到古天樂咁
其實係
啲人成日講到睇唔睇tvb或者viu淨係關立場事
雖然事實亦都有班人係咁
但真係唔係個個都因為啲一樣嘅原因睇或唔睇
所以爭起身有時真係雞同鴨講
事實香港就得viu同tvb,要上電視就唯有跪,小明仲要有個仔
n年前見過個po,問點解200萬人都養唔起一個何韻詩,何仲係半天后
而家國安法加23條,仲期望黃歌手點樣打壓下搵食,一世都會記住佢14,19年為民發聲
咁有諗法咁有態度
竟然U turn入去老人台?
動機係咩?
想要埋班大台亞叔亞嬸觀眾?
想多啲曝光?
想順勢上大陸?

人話 原來只係gimmick??
既然之前一直投射岀嚟嘅只係一種mislead
只係大家一廂情願 原來搞錯左

sorry 咁不了
其實冇問題viu又好得去邊,依家東張西望仲有建樹過viu全部節目
但做明星唔使成日怨婦式反駁,呢個程度根本唔需要回應,明明唔煩都變到覺得煩
Viu 又好好?
Viu 係更垃圾
班友成日話bye bye 以後唔聽, 根本都無咩實質支持過
事實上無 係d傻鳩政治上腦批鬥佢姐
痴撚線,新香港有邊個唔係為紅藍打工,黃既大機構唔會有任何生存空間
小明呢啲本身行頭已經窄,為生存上tvb有咩辦法
同埋當初吹奏viu都只係佢容許暗黃既藝人上去,小明都唔算暗黃咁簡單啦掛啦,tvb比佢上又點解係小明錯

懷疑王宗堯出獄後山窮水盡為生計要上tvb都會比佢割
林二汶最大問題係信邪教,借盧凱彤個名扮慘食女
所以有$ 做乜唔搵
等你班所講深黃養咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞