其實點解大部份人都介意搵離婚過婚嘅另一半?

256 回覆
42 Like 305 Dislike
嗯 你說得對
你點查的
嗯 你說得對
同意,聽過一個離過婚既人話,覺得佢離婚係唔好彩,
而唔係反省佢係一段關係到有咩做得唔好,
只係想搵個新既人配合佢想要既野
試過同一個apps到認識既人,拍左年幾拖後,去到熱情減退,嘈架佢先講話佢其實離過婚,仲要講我唔講比你知,係因為我一直忍緊你,仲要話覺得佢冇講離婚出黎係佢覺得虧欠左我,所以一直忍我,所以要隱瞞住(仆街啦佢,自己欺騙人仲要推落人到),如果唔係佢知如果再結婚,簽字時個title係證書上會隱瞞唔到既,佢會一直隱瞞落去。
我話佢,佢根本存心一開始欺騙,佢仲好意思話:我想用誠意感動你,希望你唔介意我離過婚,呢個正一大仆街,一點承擔責任既能力都冇,連承認自己離過婚既勇氣都冇,最後都要將責任推比人
毒,性上癮,仇女,反社會
你中晒
對方係女?
你呢啲囡都未溝過幾件 學人講婚姻
有啲人你識咗幾年都唔會知佢真面目
身邊有好多人好似好錫另一半,但其實偷食咗好多次
佢哋另一半應該仲傻傻地以為自己好幸福
你係絲? 個男人咁撚賤
因為婚姻失敗有一定嘅可能性係性格有問題
唔少女人,後生時要大隻要有錢要情趣要咩要物,好似買衫咁

一係就收兵當人係工具,呢啲唔叫物化男人?

到老左無人要,要搵人埋單,唔理好醜要返個養得起自己既人就算

好多女人要雙贏,係指要贏兩次,後生一次,埋單果陣一次
第一日就講緊大話
仲可以忍幾年
講大話講到出神入化
做生意搵合夥人
你會唔會搵個破過產?
A0怕咩講?單爸/媽就話冇人接受到姐
A0毒撚 起碼有得改變
好過做拖住個細既失婚婆/佬 呢樣係改變唔到跟一世
為左搵下一春仲要暪黎暪去好可悲好折墮
做錯決定就係咁慘
所以咪話你A0囉 少少人情世故都唔識

離婚都可以因出軌不忠家人不和而離 連理解下都做唔到難怪A0

得罪講句 過三十仲係A0嘅大多數都係有缺陷 比起失婚人士 生存咗咁多年都未擁有過少少愛情嘅可以改變到啲乜

A0狗繼續自我安慰可以改變到啦你連做決定嘅機會都冇呀柒頭
講得唔清楚
個男既頭兩年好盡責做老豆,又戒煙又戒玩車又日日勁早返屋企咁
後來個仔大左或者感情淡左就怨個老婆FULL TIME MUM成日鬧佢遲返又出去飲酒見FD咁
跟住佢地兩公婆關係就越黎越差,近幾年都冇再見到佢係D家庭聚會出席
但個老婆就要拖住3個細路(一個前妻既女)日日係FB狂呻話好辛苦乜乜乜
雖然而家未離婚但實際個老豆已經唔係屋企住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞