其實點解大部份人都介意搵離婚過婚嘅另一半?

256 回覆
42 Like 305 Dislike
女人用繁衍價值換生存價值呢個係點解後生女永遠蠃中女原因
要睇咩原因離婚
女不嬲物化
唔係既話點解大把要處女
你懵盛盛唔知
入境處其實可以入紙查
啲女人以為可以呃到男人呃到果啲都係冇乜學識果班
港女要蠃兩次
樓主男人嚟
生埋仔呢啲副偈都壞埋啦仲要幫其他男人養後代根本違反物種生存原則
咁你揀個樣好睇
夠高
唔肥唔瘦剩棚骨
有錢
有上進心
呢啲叫唔叫物化人?
你唔要呢啲條件其實唔會難搵個唔介意離過婚既人喎
平時聽花生都係啲男人扮單身扮無結過婚,女人就少啲喎,可能呃人班女人係mk妹難啲接觸,但男人係依種賤人嘅社經地位分佈比較平均
如果結婚唔係一生一世, 咁點解要結婚? 拍下散拖 做下SP咪算

當見到一個人離過婚, 即係佢當初遵守唔到個承諾啦, 呢樣野本身同大部分人結婚既期望係相互矛盾

好似理財咁, 如果要你將你副身家交比一個人幫你打理, 你會唔會揀一個 track record輸到自己公司破左產既人, 然後話覺得佢破過產有失敗經驗更加可靠?
以我觀察,只要你夠靚女/仔
話知你生撚過幾個小朋友
另一半一樣無問題的
何況係無小朋友?
在我而言 離婚同分手 本質上係一樣
所以無咩好介意
算啦,女人本質係咁雙重標準
都話樓主男人嚟
百貨應百客
你係有錢型男嘅離過一次婚都大把女溝
你離左婚都仲係30歲以下,keep 到好fit 又靚女屋企又有錢都一定大把男人追
小朋友
識買一定買著過既
唔係原味呀
代表乜?睇唔穿
即係再離婚咁簡單
確實係一手好過二手,但總有人買唔到一手
但有得揀一定係要一手
百貨應百客,總有人鐘意2手
我估現代人對正式誓言 (唔係講緊求求其其講愛你一世個啲)都有啲憧憬同期望

結婚你你人生少有會用誓詞約束既行為,同時有社會約束 (家人朋友見證),要打破佢成本會好高,離婚某程度係同人講你對誓言同約束其實唔係睇得太重,個價值自然低咗,呢樣唔係人人都接受到

當然而家越嚟越多人離婚,過多幾年接受離婚伴侶可能會變主流都唔定
因為女人look for 男人嘅alpha感覺

男人經驗多等於成功溝過好多女,女人會imply佢一定有過人之處

所以啲fuckboys咁受歡迎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞